Ugledni „Vašington post” o poseti češkog premijera Beogradu: Babiš se upoznaje sa programom vakcinacije u Srbiji

11.02.2021

08:58 >> 09:06

0

Babiš je prošle nedelje sa timom stručnjaka posetio i Mađarsku, koja je prva zemlja EU koja je odobrila rusku vakcinu

Ugledni „Vašington post” o poseti češkog premijera Beogradu: Babiš se upoznaje sa programom vakcinacije u Srbiji
Copyright TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Češki premijer Andrej Babiš posetio je u sredu Srbiju kako bi se upoznao sa programom vakcinacije koji se sprovodi sa kineskim i ruskim vakcinama koje još nije odobrila Evropska agencija za lekove, pišu strani mediji.

Američka agencija AP u tekstu koji je preneo i ugledni “Vašington post” piše da Babiš traži vakcine van evropskog programa, a nakon što je isporuka vakcina preko njega odložena.

pročitajte još

Babiš je prošle nedelje sa timom stručnjaka posetio i Mađarsku, koja je prva zemlja EU koja je odobrila rusku vakcinu.

Kako se podseća, Srbija je po stopi vakcinacije druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, a Babiš je uoči puta u Beograd rekao da Češka još nije spremna da koristi rusku “sputnjik Ve” vakcinu, pre nego što je odobre evropski regulatori.

– Za nas je bitno da nabavimo što više bezbednih vakcina. Trebalo bi da napustimo politiku i razgovaramo o zdravlju ljudi jer situacija u vezi sa virusom u Češkoj nije povoljna – rekao je Babiš, čija je poseta Beogradu uključivala i posetu jednom od centara za vakcinaciju.

U Češkoj, sa 10 miliona stanovnika, od koronavirusa je do sada obolelo milion stanovnika, a više od 17.600 je preminulo.

Češko Ministarstvo zdravlja objavilo je da se isporuka vakcina kompanije “Moderna” odlaže za nedelju dana i da će stići za 10 dana, ali i da će stići duplo manja pošiljka od očekivane.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike