Ko je sve u Srbiji javni funkcioner? Ovo je objašnjenje

11.02.2021

13:10

0

Žarić Kovačević obrazložila predlog autentičnog tumačenja odredbe Zakona o sprečavanju korupcije, o kojem poslanici danas raspravljaju

Ko je sve u Srbiji javni funkcioner? Ovo je objašnjenje
Copyright parlament.gov.rs

Predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević, izjavila je danas da se pojam javni funkcioner u Zakonu o sprečavanju korupcije odnosi na lica koja su neposredno birana od strane građana, kao i na lica koje bira, postavlja ili imenuje Narodna skupština, predsednik Republike, Skupština AP Vojvodina, Vlada Vojvodine, organi jedinica lokalne samouprave.

Pojam javni funkcioner se odnosi i na lica koja bira Visoki savet sudstva, Državno veće tužilaca i Vrhovni kasacioni sud, rekla je ona u parlamentu.

pročitajte još

Žarić Kovačević je na taj način obrazložila predlog autentičnog tumačenja odredbe Zakona o sprečavanju korupcije.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo procenio je na sednici održanoj početkom meseca da o Predlogu autentičnog tumačenja Zakona o sprečavanju korupcije treba raspravljati po hitnom postupku, jer ima za cilj sprečavanje štetnih posledica do kojih mogu da dovedu nedoumice u primeni odredbe.

Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 2. stav 1. tačke 3 Zakona o sprečavanju korupcije, a koji treba da objasni na koga se odnosi pojam “javni funkcioner” je u skupštinskoj proceduri, a poslanici danas o njemu raspravljaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike