Ne može ubedljivije: Srpska lista u Severnoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

15.02.2021

07:11 >> 08:42

0

Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto - rekao je Goran Rakić

Ne može ubedljivije: Srpska lista u Severnoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova
Copyright Tanjug/AP Photo/ Visar Kryeziu)

Srpska lista je, prema preliminarnim rezultatima, u Severnoj Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova, saopštio je sinoć predsednik Srpske liste Goran Rakić i poručio da je to pobeda srpskog jedinstva i sloge.

Rakić je istakao i da je ukupna izlaznost oko 65.000 ljudi, što je za oko pet odsto više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

– Najveću zahvalnost dugujemo građanima, jer je ovo pobeda srpskog jedinstva, srpske sloge, i ovo je dokaz da želimo da ostanemo svoji na svome – rekao je Rakić na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je rekao, prema preliminarnim podacima, Srpska lista je odnela ubedljivu pobedu, odnosno u njenim rukama je svih 10 mandata u skupštini.

– Za ostale opštine nisu još pristigli rezultati, ali u Severnoj Mitrovici, od srpskih glasova, Srpska lista je osvojila 99,14 odsto glasova. Rada Trajković, Rašić i Petković osvojili su 0,9 odsto – rekao je Rakić.

Pročitajte još

On je poručio i da ovom pobedom srpski narod sa KiM čestita svim Srbima Dan državnosti.

Takođe, dodao je da su ovi izbori održani u posebnim okolnostima, zbog pandemije, ali i sijaset trikova kojima je, kako  kaže, Priština želela da umanji snagu srpskog naroda i Srpske liste da se u institucijama bori za svoj narod.

Kurti dobio većinu u parlamentu

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je sinoć da je na osnovu više od 70 odsto prebrojanih glasova pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojio 48,22 odsto glasova, odnosno da je dobio 55 poslaničkih mesta.

Na osnovu 69,27 odsto prebrojanih glasova, Demokratska partija Kosova osvojila je 17,69 odsto glasova, odnosno 20 poslaničkih mesta, dok je Demokratski savez Kosova Ise Mustafe osvojio 13,47 odsto, odnosno 16 poslaničkih mesta, piše portal Reporteri.

Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja osvojila je devet polničkih mesta, odnosno 7,64 odsto glasova.

Kako je protekao izborni dan, možete da pogledate u posebnoj vesti OVDE.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike