Emotivnim videom Srbi iz Austrije čestitali Sretenje (FOTO+VIDEO)

15.02.2021

13:37 >> 15:30

0

Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a posebnu čast učinio je Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji

Emotivnim videom Srbi iz Austrije čestitali Sretenje (FOTO+VIDEO)
Copyright Tanjug/ SPKD Prosvjeta Austrija

U organizaciji i produkciji “Udruženja Srba u Austriji“, a u saradnji sa ambasadom Srbije u Austriji i brojnim srpskim udruženjima, Srbi iz Austrije su svojim sugrađanima u matici, ali i svim Srbima širom sveta, lepim i emotivnim videom čestitali praznik Sretenja – Dan državnosti.

U snimanju i pripremi ove poruke ljubavi i mira učestvovali su saradnici iz cele Austrije, a posebno naša deca i mladi, članovi brojnih srpskih organizacija u ovoj zemlji. Sa posebnim ponosom i nadahnuto, čestitke su poslali članovi srpskog prosvetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”, kao i članovi Austrijskog saveza srpskog folklora i to kulturno-sportsko društvo “Bambi”, srpski kulturni centar “Stevan Mokranjac”, kulturno- umetnička društava “Jedinstvo”, “Jovan Jovanović Zmaj” iz Feldkirha, i “Opanak” iz Salcburga.

Tanjug/ SPKD Prosvjeta Austrija

Tanjug/ SPKD Prosvjeta Austrija

Čestitkama su se pridružila i druga udruženja, srpski studenti i akademici iz Beča, a posebnu čast organizatorima učinio je Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji svojom porukom.

-Čestitam praznik. Čestitam Sretenje, naš nacionalni i državni praznik. Čestitamo ga iz Republike Austrije, svim Srbima u rasejanju, čestitamo ga našima u otadžbini! Živela Srbija, naglasio je ambasador Rodić.

U pripremi video materijala, organizatori iz Udruženja Srba u Austriji imali su podršku od produkcije “Cezar film” iz Beča.

Na početku video čestitke bečkih Srba svojim sunarodnicima, uz slike znamenitih Srba, objašnjava se značaj Sretenja 1835.godine, kada je usvoje Ustav Srbije, koji je bio mnogim zemlja Evrope i sveta uzor zbog svog libelranog karaktera.

Tanjug/ SPKD Prosvjeta Austrija

Takođe i đaci Prosvjetine škole srpskog jezika uputili su čestitku Dana državnosti građanima Srbije, kao i predsedniku Aleksandru Vučiću.

Ðaci su čestitke uputili ispred spomenika Vuku Stefanoviću Karadžiću, dvorca Šenbrun, ali i ispred spomenika Johanu Štrausu.

-Našim drugarima u Srbiji želimo srećno Sretenje, poručili su oni.

Članovi “Bambija“ iz Beča čestitku su završili rečima “Volimo Srbiju”.

Tanjug/ SPKD Prosvjeta Austrija

U ime srpskih studenata i akademika iz Beča članovi Prosvjetinog kluba mladih umetnika poželeli su svojim kolegama u domovini i širom sveta Dan državnosti.

pročitajte još

Članovi najstarijeg srpskog kluba u Austriji “Jedinstvo” iz Beča poželeli su u nošnji sretan praznik, kao i članovi društva “Jovan Jovanović Zmaj” iz Feldkirha.

Igrači foklornog ansambla SKC “Stevan Mokranjac” iz Beča poželeli su: “Braćo i sestre Srpkinje, srećan Dan državnosti naše voljene Srbije”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike