General Dikić otkrio: Nudili su mi slobodu ako optužim Vučića, SPC i DF za državni udar

20.02.2021

07:56 >> 08:31

0

Autor: M. I.

Došla je dugo očekivana sloboda zahvaljujući sudijama Apelacionog suda koji su doneli pravednu i zakonitu odluku, rekao je general Dikić

General Dikić otkrio: Nudili su mi slobodu ako optužim Vučića, SPC i DF za državni udar
Copyright Printscreen/Happy TV

Penzionisani general Bratislav Dikić gostovao je u Jutarnjem programu Hepi TV.

– Posle četiri godine i četiri meseca, 1.583 dana u Crnoj Gori, od toga 1.571 dan u samici i konačno je došlo vreme za malo pravde za mene i dugo očekivana sloboda zahvaljujući sudijama Apelacionog suda koji su doneli pravednu i zakonitu odluku – rekao je general Dikić.

pročitajte još:

Afera “državni udar” je farsa

On kaže da je afera “državni udar” obična farsa i da se sve zasnivalo na lažnoj izjavi svedoka saradnika.

Printscreen/Happy TV

– Meni je prišao čovek u civilu i predstavio se da je policajac i rekao da ima naredbu da me odvede u Centar bezbednosti. Meni to nije predstavljao problem. Ja nisam znao šta me čeka, nisam imao pojma o čemu se radi. Došao sam turistički, privatno u Crnu Goru. U Centru bezbednosti me je sačekao Milivoje Katnić i ponuđeno mi je da to veče budem oslobođen, ali da optužim SPC, neke Ruse, DF i njihove lidere, sa posebnim akcentom na Andriju Mandića, a kasnije u januaru je traženo da optužim i Nenada Popovića kao “finansijera”. Tražili su da kažem da je Aleksandar Vučić znao za sve i da sam otišao po njegovom nalogu u Crnu Goru. Odmah sam to odbio – rekao je Dikić.

On kaže da je vlast Mila Đukanovića u Crnoj Gori htela da manipuliše starijim porukama predsednika Vučića upućenim njemu.

pročitajte još:

– Tražio sam poligrafsko testiranje odmah, sem u momentu kad su pretnje prešle granicu i kad mi je porodica bila napdnuta. Tada sam optuživao, ali uglavnom sebe, da bih zaštitio druge. To je bilo prvih mesec dana. Stupio sam i u štrajk glađu i žeđu, a bio sam bolestan od raka – izjavio je general Dikić.

On je najavio da će napisati i knjigu o aferi “državni udar”.

Amfilohijev savet

– Blaženopočivši mitropolit Amfilohije je došao da me poseti i hvala mu zbog toga. Tu smo imali jedan dobar razgovor, dao mi je veliku podršku i dao mi je savet kog sam se pridržavao i držao. Rekao mi je da govorim istinu, samo istinu i da će me Bog nagraditi pravdom. To je bilo naš poslednji susret. Nakon nedelju dana počinje – ispričao je Dikić.

“Nudili su mi novac, napali ćerku i pretili”

General navodi da su mu nudili i novac kada su videli da nije pristao na dogovor kojim je trebalo da optuži nevine ljude u zamenu za svoju slobodu.

Printscreen/Happy TV

– Nudili su mi 50.000 evra odmah, mojoj porodici da isplate u Srbiji, a ako je potrebno rekli su da će dati još. Nisam prihvatio novac, a onda su počele pretnje. Govorili su mi da moja porodica nije bezbedna ni u Srbiji. Mojoj ćerki je nepoznati muškarac prišao sa leđa, počupao je za kosu i pretio da moram sarađivati sa crnogorskim tužilaštvom. Kada bi mi porodica dolazila u posetu, govorili su da se paze jer Morača ima mnogo krivina – ispričao je Dikić.

Katnić pretio proterivanjem Srba

On je posebno istakao reči tužioca Katnića koji je rekao da će sve Srbe proterati iz Crne Gore.

– Taj Katnić mi je rekao: “Ti braniš Srbe ovde, ali sve ćemo mi njih u autobuse i proterati pravac u Srbiju kao i svi drugi što su uradili” – rekao je Dikić.

“Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta”

Na kraju intervjua general je na pitanje da li se vredi žrtvovati za Srbiju rekao:

– Sve za Srbiju, a Srbiju ni za šta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike