Godfri potvrdio dolazak Palmera u Srbiju, ali ne sada, zbog kovida

25.02.2021

13:09 >> 13:13

0

Dolazak američkog izaslanika za Balkan Metjua Palmera, trenutno ne dozvoljava aktuelna epidemiološka situacija.

Godfri potvrdio dolazak Palmera u Srbiju, ali ne sada, zbog kovida
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

Ambasador SAD Entoni Godfri izjavio je danas za Tanjug da očekuje dolazak američkog izaslanika za Balkan Metjua Palmera, ali da to trenutno ne dozvoljava aktuelna epidemiološka situacija.

pročitajte još

-Nadam se da će moj veliki prijatelj Palmer doći u Srbiju, ali se bojim da situacija zbog kovida u SAD i Srbiji trenutno to ne dozvoljava. Bolje je da se ta poseta organizuje nešto kasnije, rekao je on komentarišući navode medija da, uz Lajčaka, uskoro u Beograd stiže i Metju Palmer.

„Novosti“ danas pišu, pozivajući se na nezvanična saznanja da Brisel i Vašington pripremaju zahteve Beogradu u kojima će se Srbiji staviti do znanja da mora da prizna Kosovo, a da nagoveštaj, kako navode, te združene akcije, predstavljaju posete Srbiji u veoma kratkom periodu – posrednika u dijalogu sa Prištinom Miroslava Lajčaka, sledeće nedelje, i Metjua Palmera, zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

Posetu Metjua Palmera Srbiji i to u martu, nezvanično je najavio i predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva (KSAP) i narodni poslanik Vladimir Marinković, prilikom potpisivanja deklaracije o saradnji sa organizacijom East West Bridge (EWB). Deklaracija, čijem je potpisivanju prisustvovala i ministarka Zorana Mihajlović, tiče se zajedničkog rada na podršci državnim organima u uspostavljanju još boljih odnosa sa SAD, dodatnom razvijanju evropske perspektive, tržišnoj ekonomiji, transatlantskoj saradnji i integraciji.

TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ ZORAN PETROVIC

On je za mart mesec najavio posetu pomoćnika zamenika državnog sekretara SAD Metjua Palmera koji će, kako kaže, biti glavni gost na događaju koji će zajednički organizovati EWB i KSAP.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike