Vulin: Kokeza odbio poligraf, nije hteo da odgovori na pitanje u vezi sa pripremom ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića

28.02.2021

20:20 >> 21:41

0

Ministar unutrašnjih poslova gostuje u emisiji Hit tvit na TV Pink

Vulin: Kokeza odbio poligraf, nije hteo da odgovori na pitanje u vezi sa pripremom ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića
Copyright Hit tvit printscreen

Tema večerašnje emisije Hit tvit je nastavak borbe protiv organizovanog kriminala u okviru koje je obaveljen pretres restorana Kasina. Danas je na saslušanje priveden i predsednik FSS Slaviša Kokeza. Gosti emisije su Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova, general Bratislav Dikić, bivši komandant žandarmerije i Dalibor Jevtić, Srpska lista.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je pre dva dana da je odložena i sednica Saveta bezbednosti zbog važnih informacija do kojih se došlo.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdio je privođenje Kokeze, u svojstvu građanina.

-Policija je izrazila značajne sumnje u istinitost izjave gospodina Kokeze. On je odbio da svoje odgovore testira i na poligrafu, koji nije dokaz na sudu, ali znači u policijskoj istrazi. Predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović savetovao je Kokezi da ne ide na poligraf, što je čudno jako. Njemu je bilo ponuđeno da se izjasni na svako pojedinačno pitanje, a sve je odbio, na primer i pitanje da li je upoznat sa pripremom ubistva predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ima ovde nekoliko slojeva, ali ono što je činjenica u vezi sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković, jeste da je i Dijana Hrkalović odbila da odgovara na poligrafu, rekao je Vulin.

On je naveo da će istraga odgovoriti na brojna pitanja.

-Ovo ne prestaje. Na svako pitanje mora da se dobije odgovor. Svako ko je pomenut mora da odgovori zašto je pomenut, poručio je Vulin.

General Dikić kaže da je istog trenutka trebalo odrediti pritvor, jer ako neko odbija poligraf znači da nešto krije, i to pojačava sumnju, te treba da ostane u pritvoru kako ne bi sakrio eventualne dokaze.

Bratislav Dikić, Hit tvit printscreen

Govoreći o najavi predsednika Vučića da će javnost upoznati sa šokantnim saznanjima, ministar Vulin nije hteo da daje detalje, već da će predsednik izaći sa tim činjenicama, ali je potvrdio da je reč o detaljima koje niko ne bi voleo da zna i da vidi.

-Političko delovanje naše opozicije, oni su spremni i na podršku narkodilerima, samo da povrede predsednika Vučića. To što je preživela porodica predsednika Vučića ne znam da li je neko preživeo u Srbiji Nikad ovako nije bilo. Stvara se atmosfera da je sve moguće i da je društveno prihvatljivo reći za malog Vukana da je pašče. Gadno je i šta je Milica doživela, rekao je Vulin.

Dalibor Jevtić, Hit tvit printscreen

Dalibor Jevtić iz Srpske liste podržao je beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala. Govoreći o napadima na porodicu predsednika Vučića, on je naglasio da javnost ni ne zna koliko njegov sin Danilo pomaže ljudima na Kosovu i Metohiji, te da bi mediji trebalo i o tome da izveštavaju.

Govoreći o tuči u Lapljem selu, u kojoj je pretučen sin Nenada Rašića, a što je pokušalo da se predstavi kao politički obračun, Jevtić je objasnio da je u pitanju tuča dve grupe mladića, navodno zbog neke devojke.

-Nažalost cela priča je ispolitizovana, a  tog dana je pripreman medijski spin da se napadnu Srpska lista i predsednik Vučić, srećom istina je brzo izašla na površinu, o čemu se odmah oglasio iguman Sava Janjić. Trebalo je da ispadne da smo mi za sve krivi, a opštepoznato je da Aljbin Kurti podržava Rašića i trebalo je da se predstavi da postoje lojalni Srbi, koji podržavaju ideju Velike Albanije, a da nas odstrane, rekao je Jevtić.

General Dikić rekao je da albanski političari koriste svaku priliku da naprave razdor među Srbima, pridobiju jedan broj pojedinaca koji će sve učiniti za novac.

Aleksandar Vulin, Hit tvit printscreen

Govoreći o predstojećem dolasku Miroslava Lajčaka, Vulin je rekao da ako EU želi da dođe do rešenja u dijalogu, mora da sluša Srbiju.

-Vidim da je vrlo blagonaklon prema albanskim zahtevima, te se izvinjava zbog nekakve mape, a on mora da bude neutralan po tom pitanju, rekao je Vulin.

General Dikić govorio je o slučaju “državni udar”, te je posle četiri godine izašao iz zatvora, gde je i štrajkovao glađu 17 dana zbog nepravde.

-Glavni tužilac Katnić mi je te večeri ponudio slobodu da optužim crkvu, Demokratski front, Srbe u Crnoj Gori, gospodina Mandića i Kneževića. Naravno da to niti sam hteo niti sam mogao to da uradim i tražio sam poligrafsko testiranje, jer sam hteo da uverim tužioca i sudsko veće da nisam učestvovao ni u kakvim kriminalnim radnjama u Crnoj Gori. Oni su kroz sve medije objavili da je trebalo da bude neko krvoproliće, da iza toga stoje Srbi, Rusi. Promenili su svest nekih glasača i tako su dobili izbore, rekao je Dikić.

On je dodao da je optužen bio i za stvaranje kriminalne grupe, a da nikada od ostalih optuženih nije pre sreo niti se čak čuo telefonom.

-U ponovljenom postupku očekujem oslobađajuću presudu, jer ja apsolutno nisam ništa kriv, rekao je Dikić.

On je objasnio da su hteli da uvuku našu srpsku pravoslavnu crkvu u ceo slučaj, tako što su oni koji je navodno trebalo da učestvuju u udaru, trebalo da obuku neke odore.

-Ponudili su mi 50.000 evra da pristanem, a kada sam odbio rekli su mi – ti baš nećeš kući. Nudili su mi da ćemo se dogovoriti. Imao sam podršku prvenstveno porodice, a država je pomagala moju porodicu. I ćerka mu je napadnuta bila, rekao je Dikić.

Hit tvit printscreen

Govoreći o najavljenim kovid-pasošima, ministar Vulin je rekao da je ideja evropske solidarnosti ranjena migrantskom krizom, a ubijena kovid krizom.

-Šta bismo da nismo imali ovako čvrsto rukovodstvo predvođeno Aleksandrom Vučićem, koji se u ovoj krizi snašao bolje nego brojni drugi lideri.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike