Odlazeći premijer Marković o Božoviću: Bilo je razloga da bude proteran i ranije

04.12.2020

10:08 >> 10:19

0

Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom, rekao je Marković

Odlazeći premijer Marković o Božoviću: Bilo je razloga da bude proteran i ranije
Copyright RTCG printscreen

Odlazeći premijer Duško Marković izjavio je da je mandat njegove vlade protekao u znaku, kako je rekao, snažnih ataka na crnogorski identitet, na nezavisnost CG i građanski karakter.

Kao primer je naveo izjavu proteranog srpskog ambasadora Vladimira Božovića koji je, kako kaže, podsticao negativno vekovno nasleđe da je 1918. godina u stvari godina oslobođenja, a ne okupacije.

– Nije to samo stav neodgovornog i bahatog ambasadora, nego očigledno zajednički stav vlasti u Srbiji – rekao je Marković.

Dostojanstvo države se, dodao je, ne može staviti pod tepih zato što za dva ili tri dana dolazi nova vlast koja drugačije razmišlja.

– Uradili smo posao koji nam pripada, reagovali smo kako to pripada odgovornim ljudima i u skladu s Ustavom – rekao je Marković za TVCG, a preneo je portal RTCG.

Rekao je i da je Božović više puta pozivan u MVP, kao i da je bilo razloga da on i ranije bude proglašen za personu non grata, ali da su vodili računa o regionalnim odnosima i pokušaju očuvanja stabilnih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike