Gervala: Pitanje predstavništva Prištine u Jerusalimu gotova stvar

02.06.2021

11:08 >> 12:07

0

Priština je otvorila predstavništvo u Jerusalimu 15. marta

Gervala: Pitanje predstavništva Prištine u Jerusalimu gotova stvar
Copyright Pixabay/pompi

Ministarka spoljnih poslova privremenih institucija u Prištini Donika Gervala izjavila je danas da je pitanje predstavništva tzv.Kosova u Jerusalimu gotova stvar.

-Nećemo ulaziti u diplomatske avanture da b smo preispitali pitanje koje je završeno – rekla je Gervala za prištinski portal Kalkso.

Priština je otvorila predstavništvo u Jerusalimu 15. marta, što je izazvalo burne reakcije muslimanskih zemalja, ali i EU koja je sapštila da joj je žao zbog te odluke.

Usledile su burne reakcije srpsi zvaničnika ali i ambasadora Palestine u Beogradu Mohameda Nabhana.

Pročitajte još

On je izjavio tada da je tzv. Kosovo, koje, kaže, još nije država, počelo da krši međunarodno pravo na štetu drugih naroda, ne samo na Balkanu, nego i na Bliskom istoku, poručivši da to neće proći nekažnjeno.

Nabhan je rekao za Kosovo Onlajn da su vrlo pažljivo pratili korake “tzv. Kosova u vezi s otvaranjem diplomatskog predstavništva u Jerusalimu”, te da su stalno o kontaktu sa MSP Palestine i da će biti preduzeti koraci na nivou Arapske lige i Islamske saradnje, a koji se, tvrdi, neće svideti Prištini.

-Kosovo nije članica nijedne od ovih organizacija, ali mnoge članice su priznale tzv. Kosovo i tražićemo od tih država da sada razmotre svoja priznanja- naglasio je Nabhan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike