Više od 65 zvaničnika sa KiM pod istragom zbog korupcije

07.12.2020

09:55 >> 11:31

0

Najviše osumnjičenih je radilo u periodu bivše vlade od 2017. do 2019. godine

Više od 65 zvaničnika sa KiM pod istragom zbog korupcije
Copyright Profimedia

Više od 65 zvaničnika i bivših viših zvaničnika na Kosovu nalazi se pod istragom zbog korupcije, rekao je direktor prištinske Agencije za borbu protiv korupcije Šaip Havoli.

On je u intervjuu za servis Radija Slobodna Evropa na albanskom jeziku rekao da su među osumnjičenima zamenici premijera, ministri i zamenici ministra, gradonačlenici, članovi upravnih odbora i drugi.

Među zvaničnicima osumnjičenim za korupciju su i šefovi kabineta na lokalnom i centralnom nivou, direktori odeljenja, odbornici u skupštinama opština, visoki zvaničnici na centralnom i lokalnom nivou, kao i stalni sekretare u nekim ministarstvima.

Dijalog Beograda i Prištine se nastavlja: Dok ne formiraju ZSO, ne treba da prihvatamo nove obaveze

Najviše osumnjičenih je radilo u periodu bivše vlade od 2017. do 2019. godine.

Rekao je da borbu protiv korupcije umnogome pogađa nedostatak političke volje, kao i da se Agencija susreće sa različitim oblicima korupcije od najblažih gde spada zapošljavanje, do najtežih gde spada zloupotreba položaja.

Havoli je istakao i da u borbi protiv korupcije postoji stagnacija u svim segmentima.

“Tokom ove godine rešili smo veliki broj slučajeva. Do sada smo višim zvaničnicima u relevantnim tužilaštvima poslali 65 slučajeva sa krivičnim prijavama. Ovo je samo približan broj. Poslali smo 20 pisama kosovskoj policiji i drugim institucijama za dalje istrage, za slučajeve koje premašuju mandat agencije”, rekao je Havoli.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike