Ministar Dmitrović izašao iz bolnice: "Vakcinacija i hitno reagovanje na prve simptome jedini način efikasne borbe protiv korone"

12.04.2021

13:14

0

Autor: J.B.O.

Ministru Ratku Dmitroviću je koronavirus potvrđen 31. marta

Ministar Dmitrović izašao iz bolnice: "Vakcinacija i hitno reagovanje na prve simptome jedini način efikasne borbe protiv korone"
Copyright 24sedam

Ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović otpušten je danas iz KBC ”Bežanijska kosa” gde se poslednjih 11 dana lečio od virusa COVID-19.

U saopštenju ministarstva podseća se da je Dmitrović imao obostranu upalu pluća i da mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno, ali da nije bio životno ugrožen.

Ministarstvo i Dmitrović poručuju da su vakcinacija i hitno reagovanje na prve simptome ugroženog zdravlja jedini način efikasne borbe protiv COVID-19.

Ministru Ratku Dmitroviću je koronavirus potvrđen 31. marta.

– Imam koronu, tek sam saznao. Još ne znam u kojoj meri mi je ugroženo zdravlje. Imam sve simptome, temperaturu, kašalj, senku na plućima, nemoć… Šta se tu može. A vakcinisan sam, drugi put pre mesec i više dana – potvrdio je tada za “24sedam” ministar Dmitrović.

Dan nakon pozitivnog testa Dmitrović je hospitalizovan.

Pročitajte još:

– Juče je otkriveno da je ministar zaražen koronavirusom, a već tokom popodneva došlo je do zdravstvenih komplikacija i lekari su insistirali na tome da Dmitrović obavezno ide u bolnicu – navedno je tada u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike