Bivši srpski ministar na meti prevaranata: "Ukrali mu identitet" pa zavodili Kolumbijke

26.04.2021

14:59 >> 20:00

0

I pre nekoliko godina se ni kriv ni dužan našao u centru Fejsbuk skandala

Bivši srpski ministar na meti prevaranata: "Ukrali mu identitet" pa zavodili Kolumbijke
Copyright Pixabay

Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane, našao se na meti prevaranata. Njegove fotografije korišćene su na društvenim mrežama, kako bi se sa lažnih profila zavodile starije Kolumbijke.

“Fejsbuk zavodnik” iz Latinske Amerike koristio je fotografije Šutanovca kako bi osvojio dame, a tu informaciju je podelila na Tviteru upravo jedna Kolumbijka.

Ona je objasnila da se njenoj baki (81) javio izvesni “Bram” sa profila na kome su bile Šutanovčeve fotografije.

Antonio Ahel/ATAImages

– Danas sam saznala da je bakin novi “dečko” u stvari bio prevarant. Koristio je ime “Bram” na Fejsbuku i slao joj je svoje fotografije, napisala je ona i pozvala tviteraše da prijave profil koji je podelila.

Otkrila je i da joj je navodni “Bram” slao slike sa Bajdenom, ali i sa navodnom pokojnom ženom koja je poginula u saobraćajnoj nesreći. Pretragom fotografija na internetu je shvatila da je na njima zapravo srpski političar Dragan Šutanovac koji je oženjen i ima dvoje dece.

Ona je čak i utvrdila da ovo nije prvi put da se Šutanovac našao na meti prevaranata.

– Malo pretrage pokazalo mi je da je Dragan popularna meta prevaranata koji njegove slike koriste u ovakvim prevarama širom sveta. Često ciljaju starije žene kontaktirajući ih na Fejsbuku, sprijateljivši se sa njima i gradeći poverenje razgovorom.

Na kraju je zaključila da je srećom spasila baku da ne završi slomljenog srca, ali i i ispražnjenog džepa.

Šutanovac u izjavi za Blic kaže da ga ovi incidenti ljute, i da su mu zbog toga već pet puta gasili nalog na Instagramu.

– Uvek je to isti scenario. Uvek sam udovac, iz Latinske Amerike ili Afrike, koji je radio u vojsci, a kojem je žena poginula, i koji nalazi usamljene i lakoverne žene i vara ih za novac, rekao je Šutanovac.

I pre nekoliko godina Šutanovac se ni kriv ni dužan našao u centru Fejsbuk skandala i to zato jer je jedan Nigerijac procenio da bi njegove slike u uniformi mogle da se dopadnu lakovernim damama širom sveta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike