Suđenje se nazire: Apelacioni sud u Prištini potvrdio optužnicu protiv Srba optuženih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića

11.05.2021

14:52

0

Autor: A.S.

U pitanju je već treća optužnica protiv šestoro Srba kojom se terete za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018.

Suđenje se nazire: Apelacioni sud u Prištini potvrdio optužnicu protiv Srba optuženih za učestvovanje u ubistvu Olivera Ivanovića
Copyright Oliver Ivanović/Profimedia

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je treću verziju optužnice protiv šestoro ljudi osumnjičenih da su deo organizovane kriminalne grupe koja je odgovorna za ubistvo Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine. Ovim je “otvoren put” za početak suđenja.

Sud je odlučio da Marku Rosiću, Silvani Arsović, Radetu Basari i Nedeljku Spasojeviću treba biti suđeno kao članovima kriminalne organizacije koja je ubila Ivanovića.

Dva policajca, Dragiša Marković i Žarko Jovanović, optuženi su za uništavanje dokaza u ovom slučaju, navodi Blic.

Apelacioni sud je u odluci naveo da je Osnovni sud u Prištini “imao dovoljno razloga” i da “optužnica sadrži dovoljno dokaza da podrži osnovanu sumnju da su optuženi umešani u krivična dela koja im se stavljaju na teret- navodi Balkan Insight.

Pročitajte još:

U pitanju je već treća optužnica protiv šestoro Srba kojom se terete za učešće u ubistvu lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića u januaru 2018. godine.

Optužnicom se okrivljeni terete za krivična dela učešće ili organizacija kriminalne grupe, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teškog ubistva, neovlašćeno posedovanje, kontrola ili posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne, zloupotreba službene dužnosti u saizvršenju i manipulacija dokazima u saizvršilaštvu.

Lider Gradanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike