Veliko priznanje za srpski državni vrh: Matica srpska u Crnoj Gori dodelila zlatne povelje Vučiću i Selakoviću

11.12.2020

16:49 >> 17:17

0

Autor: M. I.

Priznanja se, kako navodi Društvo u saopštenju, dodeljuju za izuzetan doprinos

Veliko priznanje za srpski državni vrh: Matica srpska u Crnoj Gori dodelila zlatne povelje Vučiću i Selakoviću
Copyright Tanjug/Dragan Kujundzić

Matica srpska – Društvo članova u Crnoj Gori donela je odluku da na desetogodišnjicu rada u znak zahvalnosti dodeli Zlatnu povelju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću.

Priznanja se, kako navodi Društvo u saopštenju, dodeljuju za izuzetan doprinos, istinsko razumevanje i veliku materijalnu pomoć radu Društva u prethodnom periodu.

– Razumevajući koliko je za očuvanje srpskog identiteta u Crnoj Gori bitan kulturni i naučni rad Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, koja je deo jedne i jedinstvene Matice srpske, predsednik Vučić i ministar Selaković su svesrdnom materijalnom i moralnom podrškom omogućili da Društvo deluje u najtežim socio-političkim okolnostima za srpski narod u Crnoj Gori – navedeno je u saopštenju koje prenose Novosti.

Pročitajte još: Ministar Selaković u prvoj bilateralnoj poseti: Veliki potencijal za produbljivanje saradnje sa Kiprom

U saopštenju ističu da je doprinos Vučića i Selakovića bio od presudnog značaja za opstanak i dosadašnji razvoj Društva, čime su otvorene dalje perspektive budućeg naučno-istraživačkog i kulturnog rada u korist srpskog naroda u Crnoj Gori i u celini.

– Svim tim, a posebno podrškom u izgradnji velelepne Biblioteke Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, stvoriće se uslovi ne samo za bolje funkcionisanje i kvalitetniji rad našeg Društva, već i za učvršćivanje zajedničkog kulturnog prostora srpskog naroda na Balkanu, na čemu im dugujemo neizmernu zahvalnost -, navedeno je u saopštenju koje je potpisala dr Jelica Stojanović, predsednica Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike