Ministar Selaković u prvoj bilateralnoj poseti: Veliki potencijal za produbljivanje saradnje sa Kiprom

11.12.2020

13:46

0

Selaković i Adamou su ocenili da Srbija i Kipar imaju prijateljske i bratske odnose, ali da ima potencijala za dalje unapređenje saradnje

Ministar Selaković u prvoj bilateralnoj poseti: Veliki potencijal za produbljivanje saradnje sa Kiprom
Copyright srbija.gov.rs

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković započeo je danas na Kipru svoju prvu bilateralnu posetu od kada je stupio na dužnost, i to susretom sa predsednikom Predstavničkog doma te zemlje Adamosom Adamouom.

Selaković je tom prilikom izrazio zahvalnost Kipru na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i evropskom putu naše zemlje.

On je ponovio poziciju Srbije po pitanju kiparskog problema, na čemu su mu domaćini preneli zahvalnost.

Selaković i Adamou su ocenili da Srbija i Kipar imaju prijateljske i bratske odnose, ali da ima potencijala za dalje unapređenje saradnje.

Ministar se sastao i sa direktorom Diplomatske kancelarije predsednika Kipra Kirijakosom Kurosom, pri čemu su sagovornici ponovili stavove o otvorenim pitanjima koje pojedinačno imaju Srbija i Kipar, ali i potvrdili da dve zemlje imaju prijateljske odnose.

Selaković će se tokom dana sastati i sa ministrom inostranih poslova Kipra Nikosom Hristodulidisom, a nakon sastanka biće održana konferencija za novinare.

Tokom posete Kipru, predviđen je susret i sa komesarom za dijasporu Fotisom Fotiuom i arhiepiskopom Nove Justinijane i celog Kipra Hrizostomom Drugim.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike