Palmer nam kroji sudbinu dok mu tašta sprema srpsko pečenje

05.06.2021

07:56 >> 05:25

0

Iako podržava nezavisnost Kosova, sa druge strane Srbija mu je u srcu

Palmer nam kroji sudbinu dok mu tašta sprema srpsko pečenje
Copyright TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Zamenik pomoćnika sekretara SAD i specijalni predstavnik za Balkan Metju Palmer, pre nego što u nedelju otputuje za SAD, u Beogradu ima još nekoliko sastanaka.

Jedan od njih biće verovatno nešto prijatniji od onih zvaničnih koje vodi ovih dana u pokušaju da dijalog Beograda i Prištine vrati u Brisel.

“Imaću ujutru još nekoliko sastanaka i popodne ručak sa taštom, gde se nadam pečenju i dugačkom srpskom ručku. U nedelju letim za SAD. Beograd je jedan od mojih omiljenih gradova u Evropi i atmosfera mi izgleda veoma životna. Grad mi izgleda veoma pozitivno”, istakao je Palmer.

Iako podržava nezavisnost Kosova, sa druge strane Srbija mu je u srcu. Američki izaslanik, naime, oženjen je Srpkinjom, Beograđankom, Danicom Damjanović.

pročitajte još

Upoznali su se dok je službovao u Beogradu u američkoj ambasadi. Završila je Medicinski fakultet u Beogradu, specijalizirala je na Džordžtaun univerzitetu i radi kao psihijatar u bolnici u Aleksandriji u Virdžiniji. Specijalista je za mentalne bolesti, kao što su depresija, anksioznost, šizofrenija. Govori više jezika, među kojima srpski, engleski, španski.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova, sada predsednik Skupštine Ivica Dačić jednom prilikom pred susret sa Palmerom, upitan šta očekuje od američkog zvaničnika rekao je da od njega ne očekuje mnogo, ali da očekuje od njegove supruge.

“Kod nas se kaže – odande si odakle ti je supruga”, rekao je tada šaljivo Dačić.

Verovatno i zbog činjenice da je Palmer iskusni diplomata koji je službovao u mnogim zemljama, podatke o Danici Damjanović gotovo je nemoguće naći. Jedino što se zna o njoj jeste da je poreklom iz Crne Gore, a i sam Palmer je ispričao kako imaju kuću u Dobrim Vodama kod Bara, gde letuju.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike