Priština zabranila Dariji Kisić Tepavčević da drži predavanje na KiM

11.06.2021

23:51 >> 09:42

0

Autor: M.Vu

Prištinske vlasti zabranile su večeras ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju

Priština zabranila Dariji Kisić Tepavčević da drži predavanje na KiM
FOTO TANJUG/

Prištinske vlasti zabranile su večeras ministarki za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dariji Kisić Tepavčević da poseti Kosovo i Metohiju, iako je najava za posetu poslata na vreme i u skladu sa svim procedurama.

Prof. dr Kisić Tepavčević je u sklopu svojih redovnih aktivnosti trebalo da sutra i prekosutra, kao profesor Medicinskog fakulteta Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, na Katedri za epidemiologiju održi ispit studentima treće godine, saopštila je Kancelarija za KiM.

Profesorka Kisić-Tepavčević je dolazak na Kosovo i Metohiju najavila u svojstvu profesora, a ne u svojstvu ministra.

Međutim, vlasti u Prištini večeras su bez ikakvog obrazloženja ili razloga, preko prištinskog oficira za vezu odbile da prof. Kisić-Tepavčević dozvole sutrašnju posetu, kojoj Priština na ovaj način brutalno sprečava odlazak na posao.

Pročitajte još:

Istovremeno, bez obrazloženja je odbijena i molba grupe od 39 hodočasnika iz centralne Srbije koji su za predstojeći vikend želeli da obiđu više svetinja na Kosovu i Metohiji.

Po sredi je nastavak brutalnog kršenja postignutih sporazuma o slobodi kretanja i sporazuma o posetama dogovorenih i potpisanih u Briselu između Beograda i Prištine.

“Skandaloznom politikom zabrana i barijera Priština po ko zna koji put demonstrira svoje anticivilizacijsko opredelјenje i jasno stavlјa do znanja da se protivi svemu srpskom. Očigledno je da prištinski političari na čelu sa Alјbinom Kurtijem nemaju valјanu argumentaciju sa kojom bi došli za pregovarački sto u Briselu sledeće nedelјe, pa se sada služe ovakvim potezima koji direktno potkopavaju dijalog. Evropska unija kao garant potpisanih sporazuma i posrednik u dijalogu ne sme ostati nema na ovakve jednostrane poteze Prištine i očekujem njihovu jasnu reakciju, poručuje Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi