Potvrđena optužnica protiv Gucatija i Haradinaja!

14.12.2020

15:05 >> 17:33

0

Autor: A. B.

Optužnica je podneta sudiji za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu 30. oktobra na potvrđivanje i to kao striktno poverljiva

Potvrđena optužnica protiv Gucatija i Haradinaja!
Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu/Printscreen/Youtube, Dukagjini

Optužnica protiv šefova Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja zbog obelodanjivanja poverljivih dokumenata iz Specijalizovanog tužilaštva Kosova, među kojima su i imena potencijalnih svedoka, potvrđena je odlukom sudije za prethodni postupak.

Ovo je, kako prenosi prištinska “Koha”, naveo advokat Tome Gaši na svom fejsbuk-profilu, a sud se tim povodom još nije oglasio.

Gaši je napisao da se Gucati i Haradinaj terete u četiri tačke optužnice zbog ometanja pravde između 7. i 25. septembra ove godine.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Haradinaju i Gucatiju, koji su u pritvoru u Hagu, danas je predata optužnica koju je potvrdio sudija i oni očekuju da će se pojaviti pred sudijom na sledećim ročištima, dodao je Gaši.

Prijateljski razgovor u teškim i izazovnim vremenima: Sastali se Vučić i Dodik

Optužnica je podneta sudiji za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu 30. oktobra na potvrđivanje, i to kao striktno poverljiva.

Ovo je treća po redu optužnica za koju se zna da je potvrđena pred Specijalizovanim većima, poznatijim kao Sud za zločine OVK.

Gucati i Haradinaj su u pritvoru u Hagu zbog opasnosti da bi mogli da pobegnu i da ometaju predstojeće krivične postupke koji ce se voditi pred Specijalizvanim većima protiv pripadnika OVK, kao i mogućnosti da ponove krivična dela za koja se sumnjiče.

Obojica su uhapšena zbog zastrašivanja svedoka u postupcima koji će biti vođeni pred tim sudom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike