24sedam saznaje: Jovičić podneo ostavku!

28.06.2021

15:02 >> 15:54

0

Autor: 24sedam

Početkom juna Jovičić je uhapšen sa još sedam osoba zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove na Paliluli

24sedam saznaje: Jovičić podneo ostavku!
Copyright Instagram/aleksandar_jovicic_

Aleksandar Jovičić je podneo ostavku na mesto predsednika opštine Palilula u ponedeljak popodne, saznaje 24sedam.

Zakazana je sednica lokalnog parlamenta za sredu, gde će ostavka biti prva tačka dnevnog reda.

U ostavci je Jovičić poručio “da mu je interes Opštine i građana koji u njoj žive uvek bio na prvom mestu i da je to osnovni razlog donošenja odluke”.

Pročitajte još:

Jovičić je naveo da je svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi.

– Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodice. Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili – napisao je Jovičić.

Naveo je da mu je žao što je svojom lakomislenošću izneverio predsednika Aleksandra Vučića, čoveka koji je, kako kaže, u njega imao veliko poverenje.

– U nastupajućem periodu kroz borbu da odbranim sopstvenu čast, kao i čast moje porodice, jednako ću se truditi da kompletnu javnost uverim da Aleksandar Jovičić nije nikakav kriminalac, kako su ga pojedini mediji obeležili, i da je uvek radio pošteno i čestito u interesu građana, dostojno predstavljajući SNS koja mu je ukazala poverenje i čast da bude na čelu teritorijalno najveće i svakako najlepše opštine u Beogradu – naveo je Jovičić u ostavci.

Podsetimo, početkom juna Jovičić je uhapšen sa još sedam osoba zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove na Paliluli.

On se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Takođe, policija mu je tokom pretresa kuće pronašla 350.000 evra u kešu, a tada mu je određen pritvor do 30 dana, dok je većina ostalih uhapšenih puštena da se brani sa slobode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike