Dačić: Rasprava o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u Skupštini do 29. decembra

15.12.2020

10:48 >> 11:01

0

Ekonomski jaka i stabilna Srbija, koja želi da zadrži svoj stav i koja vodi samostalnu politiku u najboljem interesu svojih građana, definitvno ne odgovara,

Dačić: Rasprava o izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u Skupštini do 29. decembra
Copyright parlament.gov.rs

Poslanici će do 29. decembra razmatrati izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama, rekao je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je, odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe SPS Ðorđa Milićevića, kazao da je bila praksa da takav izveštaj razmatra Odbor za evropske integracije, ali da je namera ovog saziva parlamenta da se izveštaj razmotri na sednici do kraja jesenjeg zasedanja.

Milićević je pitao Dačića da li postoji mogućnost da se raspravlja o izveštaju EK o napretku Srbije, dodajući da je to važno jer Srbija “ulazi u fazu nezapamćenih pritisaka” na predsednika, Vladu Srbije i Narodnu skupštinu.

-Ekonomski jaka i stabilna Srbija, koja želi da zadrži svoj stav i koja vodi samostalnu politiku u najboljem interesu svojih građana, definitvno ne odgovara. Pojedini evropski parlamentarci ponašaju se shodno uobičajenoj praksi. Beograd je apsolutno za sve odgovoran i kriv, a Prištini se gleda kroz prste, rekao je Milićević.

Fon Kramonova ponovo provocira: Solidarnost Srbije sa Rusijom je razočaravajuća

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike