Ispad evroposlanika nezabeležen do sada: Petković kritikuje Violu fon Kramon zbog malicioznog komentara

11.12.2020

12:08 >> 11:58

0

Nije slučajno da takve optužbe stižu samo nekoliko dana pred novu rundu tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, poručuje Petar Petković

Ispad evroposlanika nezabeležen do sada: Petković kritikuje Violu fon Kramon zbog malicioznog komentara
Copyright Profimedia/Tanjug Rade Prelić

Član GO SNS Petar Petković kritikovao je Violu fon Kramon zbog izjave da je dobro što Evropska komisija za sada neće otvarati nova poglavlja sa Srbijom, navodeći da je takav ispad evroposlanika nezabeležen do sada.

Kako navodi u saopštenju koje je dostavio medijima, takav ispad nije zabeležen u evropskom parlamentarizmu od osnivanja Zajedničke skupštine Evropske zajednice za ugalj i čelik 1952, “posebno imajući u vidu da je završetkom Drugog svetskog rata stavljena tačka na ideju esencijalne mržnje prema narodima i državama, koja se ovom izjavom Viole fon Kramon ponovo relativizuje”.

“Njeni maliciozni komentari više govore o njoj samoj i onima za čije interese otvoreno lobira, nego o Srbiji koju tako javno i neskriveno prezire i protiv koje otvoreno navija. O tome svedoči i podrška onih političkih struktura u Srbiji koje imaju isto uporište u narodu kakvo je i ponašanje gospođe fon Kramon – mizerno”, naveo je Petković.

Predsednik Vučić se obratio Generalnoj skupštini UN: Ključne poruke oko kojih se sve vrti

Dodao je da nije slučajno da takve optužbe stižu samo nekoliko dana pred novu rundu tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine, te da su njihov cilji naručilac jasni.

“Na njenu i nesreću njenih sponzora, Srbija je jasno opredeljenja ka dijalogu i evropskim integracijama, ali ne sprovodi reforme da bi se dodvoravala bilo kome, već zbog sebe i svoje budućnosti i dubokog uverenja da su nam reforme potrebne da bismo našoj deci ostavili uređeno prosperitetno društvo, a ne društvo konflikta i sukoba”, naveo je Petković i zaključio da Srbija hrabro korača na putu reformi i ekonomskog prosperiteta.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Violeta fon Kramon je na svom Tviter nalogu napisala da je “dobra vest što Savet EU i Evropska komisija za sada neće otvarati nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom”.

Ona je tu izjavu dodala kao objašnjenje da ono što je opisala kao pogoršanje stanja demokratije, napade na medije, nasilje protiv mirnih protesta i problematične izbore nije put ka evropskim integracijama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike