Nisu svi advokati za štrajk: Oglasili se iz Kragujevca nakon otkazivanja Odbora za ustavna pitanja!

04.07.2021

14:05 >> 17:55

1

Autor: I.K/J.B.O.

Nisam saglasan da se štrajk sutra održi nakon današnje odluke da Skupština neće raspravljati o spornim zakonima - naglašava predsedik AK Kragujevac

Nisu svi advokati za štrajk: Oglasili se iz Kragujevca nakon otkazivanja Odbora za ustavna pitanja!
Copyright Pixabay

Advokatska komora Srbije je pozvala advokate na jednodnevnu obustavu rada u ponedeljak 5. jula. Međutim, kako je za “24sedam” potvrđeno ne podržavaju sve advokatske komore ovu odluku. 

Naime, upravni odbor Advokatske komore Srbije odlučio je da u ponedeljak, 5. jula, bude organizovana jednodnevna obustava rada advokata na celoj teritoriji Srbije. Upkos odluci da sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, na kojoj je trebalo da budu usvojena autentična tumačenja tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama, neće biti održana, odluka o štrajku ostaje na snazi, potvrdio je za “24sedam” Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije.

– Odluka o štrajku ostaje na snazi. Da je sednica o spornim zakonima odložena saznao sam iz medija. Ta informacija nam nije zvanično potvrđena, a i da jeste, štrajk će biti sutra održan – ističe Gostiljac.

Predsednik advokatske komore Kragujevac Zvonko Marković se ne slaže sa ovom odlukom nakon povlačenja održavanja sednice o spornim zakonima.

– Nisam saglasan da se štrajk sutra održi nakon današnje odluke da Skupština neće raspravljati o spornim zakonima. Ostavljamo kolegama da odluče ko hoće, a ko neće da štrajkuje jer je većina advokata naročito mladih u teškoj situaciji, a lično ne podržavam sutrašnji štrajk – kaže za naš portal Marković.

Direktan povod za štrajk bilo je zakazano održavanje sednice Odbora za ustavna pitanja o zakonima koje je javnost ocenila kao sporne.

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović objavio je sinoć na Fejsbuku da je zamolio kolege poslanike da povuku iz skupštinske procedure zahteve za autentičnim tumačenjem tih zakona.

– Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike, koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure – naveo je Ðukanović.

– Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure – napisao je Ðukanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike