Na inicijativu predsednika Vučića: Bez sednice Odbora za ustavna pitanja o autentičnim tumačenjima!

04.07.2021

11:28 >> 11:29

0

Autor: J.B.O.

Sednica je trebalo da bude održana sutra, a deo javnosti je autentična pitanja ocenio kao sporna

Na inicijativu predsednika Vučića: Bez sednice Odbora za ustavna pitanja o autentičnim tumačenjima!
Copyright Posebna sednica u Skupštini Srbije, printscreen

Sednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, na kojoj je trebalo da budu usvojena autentična tumačenja tri zakona koja se tiču sporova građana sa bankama, neće biti održana, saznaje Tanjug u Skupštini Srbije.

Sednica je trebalo da bude održana sutra, a deo javnosti je u međuvremenu autentična tumačenja ocenio kao sporna.

Reč je o zakonima o obligacionim odnosima, o zaštiti potrošača i o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Najavu donošenja Autentičnog tumačenja Skupštine Srbije, Udruženje banaka ocenilo je kao stavljanje tačke na višegodišnje sporenje oko opravdanosti bankarskih naknada, a koje je, prema njihovoj oceni, postalo ozbiljna pretnja stabilnosti finansijskog sistema, postignutom nivou makroekonomskog razvoja, a samim tim i standardu i interesima svih građana Srbije.

Međutim, zbog najave usvajanja autentičnih tumačenja pomentuih zakona, Upravni odbor Advokatske komore Srbije odlučio je da u ponedeljak, 5. jula, bude organizovana jednodnevna obustava rada advokata na celoj teritoriji Srbije.

Poslanik SNS Vladimir Ðukanović objavio je sinoć na Fejsbuku da je zamolio kolege poslanike da povuku iz skupštinske procedure zahteve za autenticnim tumačenjem tih zakona.

– Razgovarao sam sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i on se složio da ovim putem zamolim kolege narodne poslanike, koji su podneli zahteve za autentičnim tumačenjem članova Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obligacionim odnosima i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, da te zahteve povuku iz procedure – naveo je Ðukanović.

Pročitajte još:

– Kao odgovorni ljudi dužni smo najpre da mislimo o interesima građana, jer oni su najbitniji. Zato apelujem na kolege da povuku zahteve iz procedure – napisao je Ðukanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike