Drama u Dečanima, stotine građana zatražile lekarsku pomoć, sumnja se na trovanje vodom

12.07.2021

11:47 >> 12:11

0

RKV Hidrodrini u Dečanu izdao je obaveštenje da stanovnici nekoliko sela u toj opštini ne konzumiraju vodu do sledećeg obaveštenja

Drama u Dečanima, stotine građana zatražile lekarsku pomoć, sumnja se na trovanje vodom
Copyright Dečani/Profimedia

Stotine građana Dečana sinoć su zatražile medicinsku pomoć u Centru porodične medicine, zbog sumnje da su se otrovali pijaćom vodom, piše Gazeta ekspres, prenosi Kosovo onlajn.

U vezi sa tim slučajem, RKV “Hidrodrini” u Dečanu izdao je obaveštenje da stanovnici nekoliko sela u toj opštini ne konzumiraju vodu do sledećeg obaveštenja.

pročitajte još

“Nakon pojave prvih sumnji, koje do sada nisu potvrđene, RKV ‘Hidrodrini’ Operativna jedinica Dečani, u koordinaciji sa opštinskim vlastima, preduzeo je sve hitne mere istražujući moguće uzroke. Primećujemo da do danas ne postoji dokazana osnova da je pijaća voda uzrok problema. Prema tome, sve dok ne bude urađena analiza vode, apel ostaje na snazi”, kaže se u saopštenju “Hidrodrinija”.

Da su građani tražili medicinsku pomoć, je potvrdio i radnik “Hidrodrinija” Petrit Januzaj.

Rekao je da su radnici preduzeća zajedno sa gradonačelnikom Baškim Ramosajem izašli na teren.

“Danas me je gradonačelnik Baškim Ramosaj obavestio o zabrinutosti koju su izneli građani i odmah smo izašli na teren. Preduzeli smo potrebne mere i poslali vodu na analizu”, rekao je Januzaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike