Čedomir Jovanović nosio tabute žrtava Srebrenice: Lider LDP-a u Potočarima (VIDEO)

11.07.2021

14:03 >> 14:07

0

Predsednik LDP-a  izjavio je da je u Potočare došao sa osećajem stida zbog toga što nije urađen posao koji je trebalo uraditi

Čedomir Jovanović nosio tabute žrtava Srebrenice: Lider LDP-a u Potočarima (VIDEO)
Copyright Milo Đukanović i Čedomir Jovanović u Srebrenici, Avaz TV printscreen

U Memorijalnom centru Srebrenica Potočari završena je centralna manifestacija obeležavanja 26 godina od zločina počinjenog tokom građanskog rata u BiH, kojem su prisustvovali zvaničnici i diplomatski predstavnici, dok su se neki prisutnima obratili video porukama. Među prisutnima je bio i lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Nakon komemoracije održana je sahrana 19 novih žrtava. Tokom nošenja do mesta pokopa, tabute žrtava nakratko su pridržali predsednik Crne Gore Milo Đukanović i Jovanović.

Predsednik LDP-a  izjavio je da je u Potočare došao sa osećajem stida zbog toga što “nije urađen posao koji je trebalo uraditi”.

Potočari, Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Jovanović, koji je i savetnik hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića, koji je u to telo izabran glasovima Bošnjaka, konstatuje da je prošlo mnogo vremena i da je ranije dolazio iz osećaja hrabrosti.”

pročitajte još

-Hrabrosti jer je to simbolizovalo odgovornost mog naroda. Mene je sada sramota, rekao je Jovanović, preneo je sarajevski portal Klix.

Za Jovanovića Srebrenica nije samo simbol, kako kaže, “genocida”, već i simbol mira.

-Sa svim ovim što se ovde dogodilo i što je još prati Srebrenica čuva mir više od svih naših vojski i topova. Ja ovde dolazim da kupim mir za sebe i svoj narod. Srebrenica je, po mom mišljenju, vrelo života, naveo je Jovanović.

Delegacija crnogorskog parlamenta i opozicione Bošnjačke stranke je Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari poklonila Rezoluciju o Srebrenici, nedavno usvojenu u Skupštini Crne Gore.

pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike