Vučević: Saosećamo sa Bošnjacima, ali naš narod je pretrpeo nezapamćene zločine u Drugom svetskom ratu

11.07.2021

12:06 >> 12:07

0

Ne smemo da dozvolimo da neko pokušava da prigrabi političke poene na kostima nevinih žrtava, kaže gradonačelnik Novog Sada

Vučević: Saosećamo sa Bošnjacima, ali naš narod je pretrpeo nezapamćene zločine u Drugom svetskom ratu
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Srbija će uvek pokazivati pijetet prema srebreničkim žrtvama, i niko nikada neće dovesti u pitanje težinu zločina u Srebrenici, napisao je na Instagramu potpredsednik SNS Miloš Vučević.

– Mi razumemo tugu i saosećamo sa bošnjačkim narodom, jer naš narod je pretrpeo nezapamćene zločine u Drugom svetskom ratu, i tražimo poštovanje za sve žrtve. Ne smemo da zaboravimo Srebrenicu, ali isto tako ne smemo da zaboravimo ni Jasenovac, ni „Oluju“, ni „Bljesak“ – napisao je Vučević i dodao:

Pročitajte još

-Ali ne smemo da dozvolimo da neko pokušava da prigrabi političke poene na kostima nevinih žrtava. Ne smemo, i nikada nećemo dozvoliti da se stavi kolektivni žig na Srbiju i srpski narod, da se Srebrenica podvede kao kolektivni zločin srpskog naroda. Jer to je laž! Pojedinci koji su počinili nešto protiv zakona i međunarodnog prava treba da odgovaraju za to, ali ne i da se baci ljaga na ceo srpski narod.

-A oni koji se za to zalažu, oni koji glasno govore protiv sopstvenog naroda, koji se izvinjavaju kao Boris Tadić svojevremeno, koji mole za oprost i dodvoravaju se stranim ambasadama, oni su sramota i saučesnici u izrugivanju žrtvama, i pokušajima da se zaborave strašni zločini koje je preživeo srpski narod. Građani Srbije su izabrali svoje dostojanstvo! Rekli su da neće političare koji kleče i mole. Građani Srbije su izabrali put napretka i ekonomije. Naš predsednik Aleksandar Vučić danas vodi Srbiju udignute glave, Srbiju koja se ne saginje već stoji uspravno i svakome može da pogleda u oči. Naša ruka prijateljstva i saradnje je pružena svima. Nismo više nikome ni džak za udaranje, ni moneta za potkusurivanje. Srbija se više ne boji, i ne moli. Srbija se sada snažno bori! Za našu budućnost. Živela Srbija!”, napisao je Vučević.

U Memorijalnom centru Potočari danas je održana komemoracija stradalima na tim prostorima. 

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike