Đurđev: Vučević je dostojan Srbije, a Srbija dostojna kosovskog zaveta!

28.06.2024

15:29

0

Pred nama su veliki izazovi, zaista nam je potrebna hrabrost, odlučnost i marljivost na koje je premijer Vučević pozvao na sednici Vlade Srbije u Kruševcu

Đurđev: Vučević je dostojan Srbije, a Srbija dostojna kosovskog zaveta!
Miloš Vučević i Aleksandar Đurđev - Copyright Ministarstvo odbrane

- Današnja Svečana sednica Vlade Republike Srbije, koja je simbolično održana u Kruševcu povodom 635. godišnjice Boja na Kosovu i povodom obeležavanja Vidovdana, jedan je od pokazatelja da srpska vlada predvođena premijerom Vučevićem ne samo deklarativno, već i suštinski vodi prosrpsku politiku, politiku neodricanja od sopstvenog identiteta i politiku koja nikada neće ni izdati ni prodati kosovski zavet i mučenički podvig onih koji su te 1389. godine odabrali nebesku Srbiju" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim rečima, Vučević je državni funkcioner koji je uvek sa ponosom isticao svoju srpsku nacionalnu i pravoslavnu versku pripadnost, ali i beskompromisnu opredeljenost za zaštitu vitalnih srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji.

- ,Pred nama su veliki izazovi, zaista nam je potrebna hrabrost, odlučnost i marljivost na koje je premijer Vučević pozvao na sednici Vlade Srbije u Kruševcu. Svaki Vidovdan je za naš narod podsetnik da su osvajači i onog i ovog veka prolazni, a da su vera, sloboda i ljubav prema otadžbini večne kategorije" - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je da ta partija još jednom prilikom iskreno i dobronamerno poziva sve rodoljubive političke aktere da se okupe oko zajedničkog cilja, a to je da zaštitimo naš narod i državu od velikih izazova i problema koji su pred Evropom.

- ,Samo one nacije koje budu nepokolebljive, mudre i koje budu crpele svoju snagu iz tradicije i vere predaka, imaće izvesnu budućnost - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike