Vučić postaje počasni građanin Prijepolja: Predsednik Srbije zbog velikih zasluga koje je učinio za opštinu na Limu dobija laskavo priznanje

28.06.2024

11:22

0

Vučić postaje počasni građanin Prijepolja: Predsednik Srbije zbog velikih zasluga koje je učinio za opštinu na Limu dobija laskavo priznanje
Copyright RINA

Zbog brojnih investicija koje je omogućio da se realizuju u Prijepolju,predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predložen je za priznanje „Počasni građanin” opštine Prijepolje. Ovo prestižno priznanje do sada su dobili nekadašnji gradonačelnik švajcarske opštine Kenic, Anri Huber, 2019. godine i ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, 2021. godine.

Konačnu reč na predlog Opštinskog veća da epietet „Počasnog građanina” ponese i predsednik države daće odbornici Skupštine opštine Prijepolje na sednici zakazanoj za 3. jul.

- Predlog za dodelu titule „Počasni građanin” predsedniku Vučiću dolazi kao priznanje za njegov značajan doprinos u razvoju infrastrukture i drugih sektora u opštini Prijepolje. Njegova podrška i angažman su omogućili realizaciju brojnih projekata koji su poboljšali kvalitet života građana Prijepolja, rekao je za RINU Drago Popadić predsednik opštine Prijepolje.

Pored predsednika Vučića, za priznanja opštine Prijepolje predloženi su i dr Zulkefil Bato Sadović i Zarif Alp. Dr Zulkefil Bato Sadović je predložen za Nagradu opštine Prijepolje zbog izuzetnog doprinosa u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine. Njegova posvećenost i stručnost su značajno unapredili zdravstvene usluge i brigu o pacijentima u Prijepolju.

Zarif Alp, počasni konzul Republike Srbije u Turskoj, predložen je za Nagradu opštine Prijepolje za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave. Njegov rad i saradnja sa lokalnim vlastima su doprineli uspostavljanju čvrstih veza između Prijepolja i turskih opština, što je rezultiralo brojnim investicijama i projektima od značaja za lokalnu zajednicu.

Dodela ovih priznanja odražava zahvalnost građana Prijepolja za napore i dostignuća pojedinaca koji su doprineli razvoju i boljitku opštine.

Priznanja će biti dodeljena 7. jula na svečanosti povodom Dana opštine Prijepolje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike