Petkoviću zabranjen ulazak na KiM na Vidovdan: Kurtija ne zanima normalizacija odnosa!

26.06.2024

11:25

0

Do ove zabrane dolazi uoči nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou

Petkoviću zabranjen ulazak na KiM na Vidovdan: Kurtija ne zanima normalizacija odnosa!
Petar Petković - Copyright M.A./ATAImages

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da su prištinske vlasti, na čelu sa Aljbinom Kurtijem, zabranile direktoru Kancelarije Petru Petkoviću da najveći praznik Vidovdan provede sa srpskim narodom na KiM, kao i da Kurti time, uoči nove runde dijaloga u Briselu, stavlja do znanja da ga ne zanima normalizacija odnosa.

Zbog protivpravnih zabrana Prištine, Petkoviću je već godinu i po dana onemogućeno da poseti KiM i sa Srbima u Pokrajini proslavi najveće praznike i uruči im pomoć.

- Do ove zabrane dolazi uoči nove runde dijaloga u Briselu na visokom političkom nivou i nema sumnje da je Kurti i na ovaj način želeo da pokaže da ga nikakva normalizacija odnosa ne zanima i da je jedina njegova politika kršenje svih postignutih sporazuma - ističe se u saopštenju.

AP Photo/Boris Grdanoski
Aljbin Kurti

Iako je Petkovićeva poseta najavljena u skladu sa svim važećim dogovorima i sporazumom o slobodi kretanja, a svrha je bila isključivo verskog karaktera, uz posetu socijalno ugroženim porodicama, Kurti je posetu zabranio i time pogazio sve tekovine briselskih pregovora.

Uprkos svemu, Beograd će nastaviti da pomaže svoj narod na KiM i neće nasedati na Kurtijevo treniranje mišića i provokacije, a on će u Briselu dobiti lekciju kakvu zaslužuje, dodaje se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike