Predrag Rajić raskrinkao "Slobodnu Bosnu": Tumačenje citiranog portala nema veze sa realnošću!

25.06.2024

20:37

0

Autor: 24sedam

Premijer Vučević je istakao da ne može postojati održivo rešenje u kome je jednoj strani sve uskraćeno, a drugoj sve dozvoljeno - naveo je Rajić

Predrag Rajić raskrinkao "Slobodnu Bosnu": Tumačenje citiranog portala nema veze sa realnošću!
Predrag Rajić - Copyright Printscreen/ Youtube/B92 TV

Savetnik premijera Predrag Rajić reagovao je na tekst objavljen na islamističkom portalu "Slobodna Bosna" u kojem su naveli deo izjave premijera Srbije Miloša Vučevića koji je u intervjuu za AFP govorio o dijalogu Beograda i Prištine i predstojećem sastanku u Briselu. 

On je kazao da kao neko ko je prisustvovao intervjuu za AFP, može da kaže da tumačenje citiranog portala nema veze sa realnošću. 

- Premijer Vučević je istakao da ne može postojati održivo rešenje u kome je jednoj strani sve uskraćeno, a drugoj sve dozvoljeno. Osim toga, premijer je istakao niz argumenata zbog kojih Srbija ne može da se odrekne Kosova i Metohije i zašto to neće učiniti. Uostalom, sve se lako može proveriti na integralnom snimku intervjua - kazao je Rajić. 

Premijer Miloš Vučević je u intervjuu za AFP danas izneo glavne izazove svoje vlade, uveravajući da je njegova zemlja spremna na "kompromis" sa Kosovom.

- Srbija je apsolutno spremna da razgovara sa Prištinom, da zaključuje sporazume, pravi kompromise. Bolje je hiljadu puta sedeti za stolom bez rezultata nego imati jedan incident na terenu. Bolje da sednemo, sastanemo se, pokušamo da razgovaramo. Sve nego zaoštravanje - rekao je Vučević.

Inače, Vučić bi sutra, 26. juna, trebalo da otputuje u Brisel, na novu rundu dijaloga sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike