Cilj nauke je istina, a ne manipulacija: Prof dr Darko Nadić reagovao na laži o litijumu! (FOTO)

25.06.2024

15:29

0

Cilj nauke je istina, a ne manipulacija, navodi Nadić u svom saopštenju

Cilj nauke je istina, a ne manipulacija: Prof dr Darko Nadić reagovao na laži o litijumu! (FOTO)
Prof dr Darko Nadić - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/Printscreen

Povodom saopštenja Odbora za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu da se protivi namerama da se obnovi realizacija projekta "Jadar" jer on "nema razumno obrazloženje sa ekonomskog, ekološkog i socijalnog, niti sa moralnog stanovišta", koje su brže bolje preneli tajkunski mediji, reagovao je član tog odbora, profesor dr Darko Nadić, koji kaže da nikakvu saglasnost za to saopštenje nije dao.

Profesor dr Darko Nadić predaje Socijalnu i političku ekologiju, kao i Ekološke politike Evropske unije na Fakultetu političkih nauka.  

Printscreen
 

- Odbor za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu je na osnovu "cirkularnog" mejla poslatog članovima odbora 17. juna ove godine tražio saglasnost za saopštenje vezano za projekat eksploatacije litijuma, odnosno projekta Jadar". Kao član ovog odbora nisam dao svoju saglasnost na ovo saopštenje iz više razloga - piše dr Nadić, i dodaje:

- Bez detaljnog, sveobuhvatnog, apsolutno objektivnog istraživanja i akademske rasprave nemoguće je da nauka i pogotovo naučnici, preko noći, daju svoj definitivni stav po ovom pitanju. Cilj nauke je istina, a ne manipulacija - navodi Nadić.

Šta je sve napisao profesor dr Darko Nadić pogledajte u nastavku: 

Printscreen
 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike