"Mirdita" ipak oko Vidovdana: NVO ne prestaje sa provokacijama!

21.06.2024

18:53

0

Na antisrpskom festivalu će učestvovati oni koji veličaju zločince iz OVK!

"Mirdita" ipak oko Vidovdana: NVO ne prestaje sa provokacijama!
Copyright Facebook

Inicijativa mladih za ljudska prava ne prestaje sa provokacijama. Kako je saopšteno iz ove NVO, sramni antisrpski festival "Mirdita, dobar dan!" biće održan "na više lokacija u Beogradu od 27. do 29. juna".

- Festivalski program će početi predstavom "Otac i otac" 27. juna, po tekstu Jetona Neziraja, koja govori o nestalim osobama nakon sukoba od pre 25. godina - navodi se u saopštenju.

Organizatori u besramnom saopštenju idu i korak dalje pa tvrde da festival "predstavlja spoj kulturne saradnje i pokretanja važnih političkih pitanja koja za cilj imaju otvorenost i pozitivan mir između, kako oni navode - srpskog i tzv. kosovskog društva.

Vrhunac provokacija je i to što se ovaj antisrpski festival održava na Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika, a učesnici festivala, koje organizatori predstavjaju nekakvim umetnicima, veličaju ratne zločince koji su ostali upamćeni po brutalnosti nad srpskim narodom.

Jedan od tih umetnika je i Azem Deliju, albanski pisac sa Kosova i Metohije koji veliča Adema Jašarija i ostale zločince iz OVK, čija će knjiga biti predstavljena u srpskoj prestonici.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike