Opozicija i tajkunski mediji zanemeli! Vodili kampanju protiv EPS-a i EMS-a, a sad ćute kad jedino Srbija ima struju!

21.06.2024

16:20

0

Situacija u Srbiji je stabilna

Opozicija i tajkunski mediji zanemeli! Vodili kampanju protiv EPS-a i EMS-a, a sad ćute kad jedino Srbija ima struju!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Opozicija u Srbiji i mediji koji se nalaze pod njihovom kontrolom i dirigentskom palicom tajkuna Dragana Šolaka vodili su dugogodišnju kampanju usmerenu protiv Elektrodistribucije Srbije i Elektromreže Srbije, kao i celokupnog elektroenergetskog sektora i elektroenergetske bezbednosti zemlje, a sada je zavladao muk i ne izveštavaju o tome da je u Srbiji situacija pod kontrolom i stabilna nako što je čitav region u kolapsu posle nestanka struje.

Naime, širom BiH, Hrvatske, Crne Gore i Albanije prvo je nestala struja, a potom i voda!

Bez struje oko 12.30 sati ostali Split, Omiš, Makarska, Dubrovnik i Župa Dubrovačka, Kaštela, Solin, Vodice, Prvić, Zadar, Starigrad Paklenica... Struje nema ni na mnogim ostrvima.

S druge strane, situacija u Srbiji je stabilna, a predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić pozvao je ministarku energetike Dubravku Đedović Handanović da u Srbiji obezbedi da nema prekida u snabedavanju strujom i pozvao ljude iz svih sektora sistema za enegetsku bezbednost - EPS, EMS i druge, da njihovi radnici ne idu kućama već da svi budu angažovani na obezbeđivanju energije, jer Srbija mora da ima energiju sve vreme.

Ipak, tajkunski mediji nisu našli za shodno da izveštavaju o tome da samo u Srbiji ima struje i da je učinjeno sve kako do prekida ne bi došlo.

Pomenuta glasila potpuno su ignorisala stabilnu situaciju u Srbiji, koja je za svaku pohvalu, dok istovremeno izveštavaju o haosu u regionu.

Imajući u vidu da su godinama vodili kampanju protiv energetskog sektora u Srbiji stiče se utisak da su nezadovoljni time što Srbija nije u istoj situaciji kao ostatak Balkana, već da su priželjkivali isti scenario, te da iz tog razloga i ćute i ne izveštavaju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike