"Srbija je zemlja najboljih ljudi!": Časopis "Napredak" izdanje Fondacije za srpski narod i državu koja neguje tradiciju

21.06.2024

12:31

0

Fondacija posebnu pažnju pruža unapređenju političke kulture u Srbiji, negovanju tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, edukaciji mladih, naučno istraživačkoj i izdavačkoj delatnosti

"Srbija je zemlja najboljih ljudi!": Časopis "Napredak" izdanje Fondacije za srpski narod i državu koja neguje tradiciju
Copyright Printscreen

Sinoć je u Geozavodu održana promocija naučnog časopisa "Napredak", koji izdaje Fondacija “Za srpski narod i državu”.

Na Instagram profilu Fondacije objavljen je veličanstven video sa sinoćne promocije.

Tvorac vizije, ideje i inicijative za osnivanje Fondacije „Za srpski narod i državu“ je predsednik Aleksandar Vučić, a osnovana je u oktobru 2019. godine.

Fondacija posebnu pažnju pruža unapređenju političke kulture u Srbiji, negovanju tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, edukaciji mladih, naučno istraživačkoj i izdavačkoj delatnosti.

Samim nazivom fondacije već je jasno da je osnovni cilj jačanje srpskog identiteta, pa se tako veoma često organizuju paneli, seminari i radionice koje okupljaju vrhunske stručnjake, ali i edukuju mlade ljude koji prepoznaju značaj ciljeva same Fondacije.

"Srbija je zemlja najboljih ljudi!"

Srpska tradicija i kulturno nasleđe našeg naroda su temelj ove fondacije, ali i pogled i usmerenje ka budućnosti Srbije, istaknuto je kao cilj fondacije, koja naglašava da je Srbija zemlja najboljih ljudi.

Fondacija neguje saradnju sa institucijama, strankama i srodnim zadužbinama i fondovima.

Časopis "Napredak" je značajan doprinos akademskoj zajednici

Predsednica fondacije Tatjana Vukić organizovala je veličanstvenu promociju časopisa "Napredak"  kojoj su prisustvovali ministri u Vladi Srbije, predstavnici diplomatskog kora i brojne druge zvanice, kao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji se tim povodom oglasio na društvenoj mreži Instagram.

- Poštovani urednici i saradnici "Napretka", srećan sam što sam ovde na promociji vašeg naučnog časopisa, koji već četiri godine daje značajan doprinos akademskoj zajednici, ali i širem društvu, omogućavajući prostor za razmenu ideja i promovisanje političke kulture i dijaloga. Vaša misija da obuhvatite teme poput međunarodnih odnosa, geopolitike, evropskih integracija, društvenih pitanja, od izuzetnog je značaja za razumevanje i unapređenje političke teorije i prakse.Verujem da će "Napredak" i u godinama pred nama nastaviti da bude mesto susreta teorije i prakse, da pruža platformu za akademske stvaraoce da objavljuju svoja istraživanja i analize, čime će nastaviti da doprinosi boljem razumevanju savremenih političkih izazova i podstiče konstruktivan dijalog u našem društvu.

Predsednik je poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

Profesor Uroš Šuvaković, član upravnog odbora Fondacije, sinoć je rekao da je ovaj časopis osnovan kako bismo imali jedan kvalitetan naučni časopis koji se bavi politikom i teorijski i praktično.

On je istakao da je predsednik Vučić "istinski sinonim za napredak Srbije" i da je otuda bilo prirodno da časopis nosi naziv koji odražava postignuća "onoga ko je njegovo formiranje i inicirao".

- Nimalo slučajno na koricama tog broja su se crveneli kosovsko-metohijski božuri kao simbola naše istrajnosti i opredeljenja da čuvamo srpsko Kosovo - rekao je profesor Zoran Jevtović.

Tanjug/Marko Đoković
 

Časopis "Napredak" promoviše političku kulturu i dijalog jer se u njemu objavlju akademski radovi koji se odnose kako na političku teoriju, tako i na praksu.

Omogućeno je i da se akademski stvaraoci i kreatori i sprovodioci politika objavljuju svoje radove.

Objavljuju se radovi koji se odnose na međunarodne odnose, geopolitiku, evrointegracije, društvena pitanja uopšte, javne politike, ali i na političku tradiciju, istoriju, kulturu sećanja itd.

Prvi broj časopisa izašao je na Vidovdan, što nosi posebnu simboliku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike