Oglasio se Lajčak: Sastanak je bio težak, potpuno različiti pristupi

19.07.2021

17:00

0

Autor: Nikola A.

Lajčak je rekao da je razgovarano je o nekoliko razčlitih predloga

Oglasio se Lajčak: Sastanak je bio težak, potpuno različiti pristupi
Copyright Profimedia

Sastanak delegacija Beograda i Prištine na viskom nivou bio je težak i pokazao je potpuno različit pristup dve strane, izjavio je danas visoki predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

– Posledica toga je da smo danas postigli veoma malo – rekao je on.

Pročitajte još:

Lajčak je rekao da je razgovarano je o nekoliko razčlitih predloga, a da je jedini ishod o kojem danas može da izvesti da će se dijalog nastaviti.

– Strane su se saglasile da će glavni pregovarači održavati sastanke na mesečnom nivou pod posredstvom Evropske unije, da će se rešavati aktuelna pitanja i pripremiti sastanci na visokom nivou u odgovarajućem trenutku – kazao je Lajčak.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premejer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti su se dogovorili da se sastanu u septembru.

– Za nas, Evropsku uniju, važno je da naglasimo da evropska budućnost Srbije i Kosova zavisi od normalizacije njihovih odnosa – naglasio je Lajčak.

– Zato očekujemo od obe strane da rade zajedno, da prevaziđu nasleđe prošlosti i reše sva nerešena pitanja – naveo je on.

Pročitajte još:

Današnjem sastanku na viskom nivou prisustvovao je i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike