U Nišu danas ponavljanje lokalnih izbora na dva biračka mesta: Na mestu 16 izlaznost do 11 sati 14,3 odsto

16.06.2024

07:04 >> 14:01

0

Birači koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu zbog teške bolesti, starosti ili invaliditeta, mogu zatražiti od Opštinske izborne komisije da glasaju van biračkog mesta.

U Nišu danas ponavljanje lokalnih izbora na dva biračka mesta: Na mestu 16 izlaznost do 11 sati 14,3 odsto
Copyright ATA Images

 U opštini Medijana u Nišu danas je ponovljeno glasanje na lokalnim izborima na biračkim mestima 14 i 16.

Kako je potvrđeno Tanjugu u opštinskoj izbornoj komisiji Medijane, birači će moći ponovo da glasaju na biračkom mestu 14 u Osnovnoj školi "Ćele Kula“ i u Vatrogasnom domu - biračkom mestu 16.

Na glasačkom mestu 16 izlaznost do 11 sati 14,3 odsto, sve teče regularno

Zamenik predsednika biračkog odbora na biračkom mestu broj 16 u opštini Medijana u Nišu Gradimir Anđelković, izjavio je danas da je glasanje na tom biračkom mestu otvoreno tačno na vreme u sedam časova i da do sada sve teče regularno.

On je Tanjugu kazao da je do 11 sati izlaznost na tom biračkom mestu bila 14,3 odsto. Anđelković je naglasio da će svi građani koji se zateknu do 20 sati u krugu tog biračkog mesta moći da glasaju i da će glasanje trajati dok oni ne završe svoju glasačku dužnost, kada će se biračko mesto zatvoriti i pristupiti prebrojavanju glasova.

Prema njegovim rečima, na glasačkom mestu broj 16, u opštini Medijana u Nišu, po biračkom spisku, pravo glasa ima 1.715 glasača.

Reč je o opštinskim izborima koji se ponavljaju, jer je izborna komisija utvrdila nepravilnosti na ta dva biračka mesta. Kako su rekli iz OIK Medijana, na biračkom mestu broj 14, u OŠ “Ćele Kula”, ponovo se glasa, jer nisu bili adekvatno popunjeni obrasci za lica koja su glasala van biračkog mesta, dok na biračkom mestu broj 16, u Vatrogasnom domu, nije dostavljen kontrolni list. Građani će glasati na dva mesta u Opštini Medijana za opštinske odbornike, a pravo glasa ostvarilo je 3.464 birača.

Birači koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu zbog teške bolesti, starosti ili invaliditeta, mogu zatražiti od Opštinske izborne komisije da glasaju van biračkog mesta. Biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 časova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike