Fondacija "Za srpski narod i državu" predstavila novi sajt

13.06.2024

14:26

0

Autor: 24sedam

Fondacija će posebnu pažnju posvetiti unapređenju političke kulture u Srbiji, negovanju tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, edukaciji mladih, naučno istraživačkoj i izdavačkoj delatnosti

Fondacija "Za srpski narod i državu" predstavila novi sajt
Copyright Instagram/Fondacija SND

Fondacija "Za srpski narod i državu", čiji je tvorac vizije, ideje i inicijative predsednik Aleksandar Vučić, danas je predstavila novi sajt.

Na ovom sajtu su predstavljene sve aktivnosti i vrednosti za koje se Fondacija zalaže. 

Korisnici sada mogu lako pregledati i preuzeti sva izdanja i brošure, kao i pristupiti novim sadržajima.

- Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo naš novi sajt. Hvala svim saradnicima koji su nam pomogli da na jednom mestu prikažemo naše aktivnosti i vrednosti za koje se zalažemo. Sva izdanja i brošure koje izdaje Fondacija "Za srpski narod i državu" sada će biti još pregledniji i lakši za preuzimanje, baš kao i novi sadržaji koje smo dodali - napisali su oni na svojoj zvaničnoj Instagram stranici. 

Sajt je dostupan na liku: www.fondacijasnd.rs.

Fondacija će posebnu pažnju posvetiti unapređenju političke kulture u Srbiji, negovanju tradicije i srpskog kulturnog nasleđa, edukaciji mladih, naučno istraživačkoj i izdavačkoj delatnosti.

Njihov cilj je da pokrenu ljude da doprinesu oblikovanju budućnosti Srbije, dok u partnerskom odnosu sarađuju sa institucijama, strankama, organizacijama građanskog društva i srodnim zadužbinama i fondacijama.

Instagram/Fondacija SND
 

Fondacija je u skladu sa svojim programskim načelima i potrebom za stalnim unapređenjem svoga rada kroz razmenu iskustava i projekata započela intenzivnu međunarodnu saradnju sa Konrad Adenauer Stiftung, Westminster Foundation For Democracy, Wilfried Martens Center, Foundation for a Civic Hungary kao i sa odgovarajućim partnerima iz NR Kine.

Kada je reč o radu sa mladima, fondacija će putem seminara, letnjih škola i radionica edukovati mlade, kako bi ih osposobili da na pravi i evropskim društvima primeren način, učestvuju u društvenom i političkom životu Srbije. Cilj tih predavanja je sticanje novih znanja, od javnog nastupanja i debatovanja, do razgovora o temama, uz kreiranje političkih poruka, radionice o Evropskoj uniji, lokalnoj samoupravi i sličnim oblastima.

Fondaciju "Za srpski narod i državu" je osnovala Srpska napredna stranka u oktobru 2019. godine.

Fondacija je nedavno organizovala i panel u Sremskim Karlovcima gde je tema bila "Gde je srpska Vojvodina", a na kojem se govorilo o stvaranju temelja našeg nacionalnog identiteta na ovim prostorima.

Paneli posvećeni očuvanje države

Takođe, fondacija je 25. aprila održala panel razgovor pod nazivom “Odgovornost prema istini” na temu podsećanja na 25 godina od NATO agresije na našu zemlju, gde se govorilo o dešavanjima iz 1999. godine koja su prouzrokovala stradanja srpskog naroda.

Učesnici tog važnog dijaloga bili su akteri dešavanja na Kosovu i Metohiji iz tog perioda kao što su Zoran Anđelković, profesor odbrane i zaštite, Vladimir Lazarević general vojske Jugoslavije u penziji, Danica Marinković, sudija u penziji, Obrad Stevanović, general potpukovnik policije u penziji, dok je moderator bio Aleksandar M. Gajić autor dokumentarnog filma "Anatomija obmane: Račak".

Bonus video: 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike