Milovi mediji sipaju mržnju protiv predsednika Vučića i Srba (FOTO)

09.06.2024

09:11

0

Iako su se juče iz Beograda mogle čuti isključivo poruke mira, Milovim medijima se priviđaju šovinizam, mržnja i novi ratovi

Milovi mediji sipaju mržnju protiv predsednika Vučića i Srba (FOTO)
Milo Đukanović - Copyright Profimedia

Crnogorski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića započeli su kampanju protiv srpskog naroda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iako su sejuče iz Beograda mogle čuti isključivo poruke mira, Milovim medijima se priviđaju šovinizam, mržnja i novi ratovi.

U crnogorskom mediju "Pobjeda" osvanuo je tekst pod naslovom "Srbi se nanovo sabiraju", u kojem oštro napadaju srpski narod i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog juče održanog Svesrpskog sabora.

Foto: Printscreen
 

- Porfirijev poziv na sabiranje jasan je i ne predstavlja ništa novo. Patrijarh SPC je samo nastavio politiku koju su sprovodili u poslednjih 40 godina i ostali arhiepiskopi SPC, pozivajući pastvu da čuva i neguje pravoslavni način života i vrednosti, kao i da sledi svetosavski i kosovski zavet - piše list.

- Dok glavni glasnogovornici srpskog ekspanzionističkog nacionalizma – političari i društveni delatnici Aleksandar Vulin, Aleksandar Raković, Matija Bećković, Dragoslav Bokan i brojni drugi ljudi bliski srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću otvoreno govore o stvaranju "srpskog sveta", poručujući da se taj proces ne može zaustaviti, poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije pozvao je sve Srbe na sabiranje - navodi "Pobjeda" kritikujući jedinstvo srpskog naroda.

Smeta im što je predsednik Vučić ujedinio i okupio srpski narod. A iako je bezbroj puta naglasio da Srbija želi isključivo mir, da poštuje Dejtonski sporazum i je jedini ispravan put rešavanja kosovskog pitanja dijalog, za Milove medije to je - mržnja!?

Bilo bi bolje da zavire u svoje dvorište i pogledaju kakvu mržnju šire prema Srbima u Crnoj Gori.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike