GIK: Dodatni uvid u 32 biračka mesta ukazao na punu legitimnost izbornog procesa

07.06.2024

13:53

0

U četvrtak, 6. juna izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije "Biramo Beograd" kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka

GIK: Dodatni uvid u 32 biračka mesta ukazao na punu legitimnost izbornog procesa
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je danas da dodatnim uvidom u 32 biračka mesta, koji je tražila lista "Biramo Beograd Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", nisu utvrđene nepravilosti u izbornom procesu, što kako je ocenio, ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa.

- Navedena izborna lista tražila je na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali - naveo je Lukić.

Prema njegovim rečima, u četvrtak, 6. juna izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije "Biramo Beograd" u sva 32 tražena izvoda iz biračkih spiskova, kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka.

- Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije "Biramo Beograd" nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa - naveo je Lukić.

Lukić je podsetio za Beoinfo da je proglašena izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" (Zeleno - levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije) 5.juna podnela zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda održane 2.juna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike