Prof. dr Vesna Turkulov: Hvala mojim Novosađanima, učinićemo sve da poboljšamo zdravstveni sistem

04.06.2024

13:23

0

Autor: 24sedam

Ni u jednom momentu nisam sumnjala u to da će građani nagraditi sve ono što smo uradili prethodnih 12 godina, istakla je ona

Prof. dr Vesna Turkulov: Hvala mojim Novosađanima, učinićemo sve da poboljšamo zdravstveni sistem
Vesna Turkulov - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" prof. dr Vesna Turkulov zahvalila je Novosađanima na ogromnoj podršci koju je dobila ta lista.

- Ni u jednom momentu nisam sumnjala u to da će građani nagraditi sve ono što smo uradili prethodnih 12 godina, našu odgovornu politiku i bezrezervnu posvećenost boljitku svih građana i daljem ubrzanom razvoju Novog Sada i cele naše države - istakla je ona u objavi na Instagram profilu.

Dodala je da će u periodu koji je pred nama učiniti sve da svojim znanjem i iskustvo, poboljša zdravstveni sistem. 

- U periodu koji je pred nama, učiniću sve da svojim znanjem i iskustvom, a imam klinički praksu preko tri decenije i univerzitetski sam profesor, poboljšamo zdravstveni sistem, da ljudi što manje čekaju preglede, operacije. Sprovešćemo u delo našu ideju o otvaranju Gradske bolnice i novog porodilišta, na mestu Kovid bolnice koja je izgrađena za samo četiri meseca tokom pandemije. Činjenica je da je u Novom Sadu izgrađen veliki broj ambulanti, renovirane su neke postojeće, nabavlja se nova oprema što omogućava vrhunsku i tačnu dijagnostiku i lečenje uz nove inovativne lekove i terapije, a očekuje se i završetak radova na dva nova bloka Kliničkog centra Vojvodine. Ja volim da kažem da smo do sada radili dobro, ali da uvek može i treba bolje - navela je prof. dr Turkulov.

Istakla je da će se raditi na daljem unapređenju primarne zdravstvene zaštite, odnosno da ambulante u prigradskim naseljima dobiju neophodne specijaliste, jer, kako navodi, "zdravstvo mora biti dostupno svim građanima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike