Vučević oštro o nasilju opozicije: Upali su kao banditi i teroristi u naše kol-centre!

03.06.2024

22:44

0

Dodao je da su podneli krivičnu prijavu protiv desetak osoba koje su prepoznali iz političkog života u Novom Sadu

Vučević oštro o nasilju opozicije: Upali su kao banditi i teroristi u naše kol-centre!
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Predsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras da izborna pobeda liste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" na lokalnim izborima u Srbiji 2. juna nije samo izborna pobeda SNS, već i svih koalicionih partnera.

- Kada pobedite na izborima u tri najveća grada dobijate ozbiljniju sliku političkog raspoloženja Srbije prema političkoj sceni. Bačka Topola i Kanjiža su, uprkos manjku srpskog življa, donele veliki broj glasova listi SNS što znači da su nam i naše komšije koje nisu srpske nacionalnosti ukazale poverenje - rekao je Vučević za TV Informer.

On je dodao da Jagodina i Čajetina predstavljaju pobedu za njihove koalicione partnere koji sa SNS-om čine većinu.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
 

- Ova lista nije samo SNS, nego jedna široka koalicija i zato hvala Zavetnicima, gospodinu Šešelju, Krkobabiću i svim našim partnerima na uspehu - poručio je Vučević.

Kako je rekao, u Opštini Senta njihova lista odnela je veliki broj glasova, iako tamo ima veliki broj Mađara.

- Mi negujemo saradnju sa (predsednikom SVM) Balintom Pastorom, tako da su i Mađari i Bunjevci ukazali poverenje listi SNS u Subotici. Postigli smo istorijski nivo pomirenja sa Mađarskom i meni, kao nekome ko je sa severa, to je pre 20 godina bilo nezamislivo, a više nema međuetničkih incidenata i nasilja u Vojvodini - rekao je Vučević.

On smatra da će opozicija u narednim danima tražiti krivca za svoje neuspehe.

- A na vladajućoj koaliciji ostaje da se brine o narodu na KiM i Republici Srpskoj - konstatovao je premijer.

Screenshot Instagram milosvucevic
 

Kako je rekao, dogodilo se to da SNS više ne sme da ide od vrata do vrata da razgovara sa ljudima, što je, kako kaže, deo izborne kampanje bilo koje ozbiljne političke stranke.

Vučević je rekao da deo opozicije SNS-u brani skupove i štandove, a da je sada došlo do toga da ne smeju da imaju ni kol-centre u koje im, kako kaže, upadaju kao banditi i teroristi.

- Samo bih voleo da mi pokažu gde je u zapadnim državama zabranjen kol-centar. Oni su sebi dozvolili da upadaju i prete, a onaj teroristički napad na Novosadski sajam, gde nam je kol-centar već osam godina, je nedopustiv. Kada oni napadaju naše momke i devojke to je junaštvo i dozvoljeno, a da smo ih mi organizovano odbranili ispalo bi kako su došli SNS batinaši i huligani, a ti njihovi heroji bi ispali žrtve - ocenio je Vučević.

Dodao je da su podneli krivičnu prijavu protiv desetak osoba koje su prepoznali iz političkog života u Novom Sadu.

- Lično ću apelovati na Tužilaštvo i policiju da reaguju u skladu sa zakonom. Nama je bitno kako da sačuvamo narod na KiM i Republiku Srpsku, a oni će u narednim danima tražiti krivca za svoj neuspeh. Samo nikada neće stati ispred ogledala i zapitati se - rekao je Vučević.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike