SKANDALOZNO! Opozicija u Novom Sadu na brutalan način krši izbornu tišinu: Defiluju Novim Sadom, pozivaju građane da glasaju za njih (VIDEO)

02.06.2024

09:00

0

Autor: 24sedam

Na ovaj način deo opozicije je po ko zna koji put pokazao da za njih nikakva pravila i zakoni ne važe

SKANDALOZNO! Opozicija u Novom Sadu na brutalan način krši izbornu tišinu: Defiluju Novim Sadom, pozivaju građane da glasaju za njih (VIDEO)
Copyright Printscreen

Levičarski ekstremista i član novonastalog pokreta "Bravo", koji se odlikuje po autošovinistričkim stanovima Miran Pogačar i Petar Holik jutros su prekršili izbornu tišinu.

Oni su zajedno sa Brajanom Brkovićem, čuvenim opozicionarom u Novom Sadu i trećom generacijom antisrba u svojoj porodici, istakli transparent na Varadinskom mostu sa sadržinom "Pukli ste". 

24sedam
 

Takođe, opozicioni aktivisti su sa stranačkim zastavama u automobilskoj koloni prodefilovali Novim Sadom pozivajući na građane da ih podrže na lokalnim izborima. 

Na ovaj način deo opozicije je po ko zna koji put pokazao da za njih nikakva pravila i zakoni ne važe, kao ni da ne poštuju ni ustav države koju toliko silno žele da vode! Deo opozicije je ovim činom još jednom pokazao koliko su bahati i koliko se svim silama trude da obezvrede zakone u Srbiji.

Tome u prilog ide i ovaj video ispod u kojem levičar Pogačar poziva građane da glasaju za njih na lokalnim izborima u Srbiji svesno kršeći izbornu tišinu!

Inače, Brković je poznat po brojnim ispadima i skrnavljenju simbola države Srbije, a ljudi iz njegovog okruženja navode da je patološki kockar. Takođe, on je dukljanski fanatik i unuk crnogorskog ekstremnog antisrpskog ustaše, književnika Jevrema Brkovića, čoveka koji je bio poznat kao mrzitelj Srbije i Srba i protiv koga je 1991. godine podignuta optužnica za raspirivanje nacionalne mržnje zbog čega je pobegao da živi u Tuđmanovu ratnu neoustašku Hrvatsku.

Podsetimo, deo opozicicije okupljene u koaliciji Udruženi za Novi Sad koju čine monarhisti iz POKS-a, salonski nacionalisti iz DSS, Čankovi separatisti, anarhisti Brajana Brkovića, PSG, Ponoš, Ćuta, Demokratska stranka i još nekolicina pokreta juče su brutalno prekršili izbornu tišinu.

Izborna tišina

Izborna tišina je period tokom kojeg je u medijima i na javnim skupovima zabranjeno da se objavljuju procene rezultata izbora, javno predstavljaju kandidati na izborima i njihovi izborni programi i pozivaju birači da glasaju, odnosno da ne glasaju za određene izborne liste ili kandidate.

Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, kao i Zakonu o lokalnim izborima, za kršenje pravila izborne tišine predviđene su novčane kazne, kako za pravna, tako i za fizička lica.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike