Isplivala istina o udruženoj novosadskoj opoziciji: Odrekli se Kosova, a DSS i POKS ćute

27.05.2024

13:35

0

Od ovog Pogačarevog čina nisu se ogradili ni Miloš Jovanović lider DSS-a, i navodni borac za Kosovo, ni predsednik DSS-a za Novi Sad Miloš Tubić

Isplivala istina o udruženoj novosadskoj opoziciji: Odrekli se Kosova, a DSS i POKS ćute
Ilustracija - Copyright Printscreeen Youtube

Samo četiri dana nakon što je, sa svega trećinom glasova, u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Rezolucija o navodnom genocidu u Srebrenici, udružena novosadska opozicija se odrekla Kosova. Miran Pogačar, jedan od lidera pokreta “Bravo” koji se nalazi u kaoliciji zajedno sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Demokratskom strankom, Đilasovom SSP-om, Jovanovićevim DSS-om, i Mihajlovićevim POKSO-om, objavio je u zvaničnom predizbornom reklamnom spotu mapu Srbije bez Kosova.

Mapa Srbije bez Kosova i Metohije

Pogačar mapu objavljuje u sklopu navodne borbe protiv kladionica i cela koalicija “Udruženi za slobodni Novi Sad” tvrdi da su se udružili isključivo zbog lokalne politike. Postavlja se pitanje, zašto Pogačar onda nije objavio mapu kladionica u Novom Sadu, već navodnu mapu kladionica na teritoriji Srbije, ali bez Kosova i Metohije. 

Printscreeen Youtube
 

Interesantno je da se od ovog Pogačarevog čina nisu ogradili ni Miloš Jovanović lider DSS-a, i navodni borac za Kosovo, ni predsednik DSS-a za Novi Sad Miloš Tubić. A nije se oglasio niko iz POKS-a, već nastavljaju da rame uz rame s njim vode kampanju za novosadske izbore. Zajedno sa Pogačarom na listi pokreta Bravo, nalazi se i Brajan Brković, koji je poznat po višestrukom skrnavljenju srpske zastave i antisrpskim stavovima. 

Printscreeen Youtube
 

Lažne patriote u autonomaškom zagrljaju

Pored toga, prvi na opozicionoj listi Miloš Tubić, u najnovijem spotu ove koalicije više se nego srdačno grli sa advokaticom Majom Mrnuštik, uzdanicom Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je optužila Srbe da su sami kivi što su ih ustaše klale u NDH! Ona je taj svoj stav iznela nedavno, u emisiji “Jutro” TV Prva, u duelu sa advokatom Vladimirom Đukanovićem iz SNS-a. Pored toga, za nju i LSV je Kurtijevo Kosovo nezavisno, Srbi su krivi za genocid u Srebrenici, a Rusija je zločinačka zemlja kojoj treba uvesti sankcije.

Inače, Maja Mrnuštik je predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, a na ovo mesto je došla posle promena u vrhu LSV, kada je Bojan Kostreš zamenio Nenada Čanka na mestu predsednika.

Printscreeen Youtube
 

Novo rukovodstvo ligaša se „ proslavilo” na pokrajinskim izbrima u decembru prošle godine, kada je ova autonomaška stranka, prvi put posle više do tri decenije, ostala ispod cenzusa i bez ijednog poslanika. Lista ligaša je osvojila svega 2,51 odsto ili 20.917 glasova u celoj AP Vojvodini, što je četiri puta manje nego što su osvojili 2008. To svedoči o poptunom krahu autonomaške i antisrpske ideologije LSV-a.

Protivnici crkve poželjni partneri

Takođe, mediji su objavili i da je Maja Mrnuštik stala u odbranu Dinka Gruhonjića i Ane Lalić koji su u Dubrovniku izneli žestoke antisrpske stavove. 

Printscreeen Youtube
 

– Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić. Vojvođani su i juče pokazali šta misle o nasilnicima koji prete i u velikom broju su se okupili na protestu kojim se traži zaštita slobode govora i kažnjavanje svih koji prete i pozivaju na nasilje – navela je tada Maja Mrnuštik, koja je i protiv izgradnje crkve na Limanu.

Podsetimo i da se na sajtu LSV i dalje nalazi predlog tzv.ustava „ Republike Vojvodine”, kao i fotografije „vojvođanskih pasoša”. Uprkos svemu, oni su sada poželjan partner Novom DSS-u, koji predvodi Miloš Jovanović, zvani Francuz.

Bojana Jović 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: NS uživo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike