Vulin razgovarao telefonskim putem sa sekretarom Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandrom Volfovičem

31.05.2024

21:16

0

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se na čvrstom podržavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije državnom rukovodstvu Belorusije

Vulin razgovarao telefonskim putem sa sekretarom Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandrom Volfovičem
Aleksandar Vulin - Copyright Milos Tesic/ATAImages

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se sekretaru Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandru Volfoviču na principijelnom stavu Belorusije po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se na čvrstom podržavanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije državnom rukovodstvu Belorusije na čelu sa predsednikom Lukašenkom.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, izrazio je posebnu zahvalnost vlastima Belorusije za podršku Republici Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i neglasanje za sramnu rezoluciju o Srebrenici čiji je tvorac Nemačka.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin preneo je sekretaru Saveta bezbednosti Belorusije srdačne pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića koje je uputio predsedniku Aleksandru Lukašenku i narodu Belorusije.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksanadr Volfovič saglasili su se da je saradnja Srbije i Belorusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou, te da će dve države nastaviti da se međusobno podržavaju u međunarodnoj areni. 

Sekretar Saveta bezbednosti Belorusije Aleksandar Volfovič pozvao je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da u budućem periodu poseti Minsk,  što je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sa zadovoljstvom prihvatio.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike