Vulin razgovarao sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom: Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni prijateljske poteze UAE

26.05.2024

12:17

0

Autor: 24sedam

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Republika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni i vrednuje kontinuirane prijateljske poteze UAE

Vulin razgovarao sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom: Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni prijateljske poteze UAE
Copyright Pokret socijalista

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima,  sastao se danas sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je tokom razgovora sa šeikom Nahjanom bin Mubarakom Al Nahjanom, ministrom tolerancije i koegzistencije, da je lider Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan istinski prijatelj Srbije, izrazivši duboku zahvalnost šeiku bin Zajedu koji dobro razume pozicije Srbije i srpskog naroda.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da Republika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni i vrednuje kontinuirane prijateljske poteze Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Bilateralni odnosi na najvišem nivou

 

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin i šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan saglasni su da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou, čemu doprinosi i lično prijateljstvo dvojice lidera Aleksandra Vučića i šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana. Sagovornici su istakli da se prijateljstvo i partnerstvo Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata zasniva na razumevanju, međusobnom uvažavanju i poštovanju, te da će i u budućem periodu Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da se zajednički bore za uspostavljanje globalnog mira i stabilnosti. 

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan,  ministar tolerancije i koegzistencije, istakao je da dve zemlje povezuje strateško partnerstvo i prijateljstvo, te da će Ujedinjeni Arapski Emirati nastaviti da ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin zahvalio se šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu na ličnim naporima i zalaganju za uspostavljanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin uputio je poziv šeiku Nahjanu bin Mubaraku Al Nahjanu, koji je bio komesar Svetske izložbe "Expo 2020 Dubai", da u skorijem periodu poseti srpsku prestonicu,  i pruži svoja dragocena znanja i iskustva po pitanju organizovanja Specijalizovane izložbe "Expo 2027 Beograd".

Šeik prihvatio poziv

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan prihvatio je ljubazni poziv da poseti našu državu, istakavši da Srbija organizacijom izložbe "Expo 2027 Beograd" postaje deo velike globalne inicijative za održivi tehnološki i ekonomski uspon. 

Šeik Nahjan bin Mubarak Al Nahjan razgovarao je sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom u svojoj rezidenciji, izrazivši veliko poštovanje Republici Srbiji

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike