Vučić smatra da će u budućnosti Srbiju sačekati 4 problema: "Na ovome moramo da radimo"

30.05.2024

22:04

0

Expo i auto-put do Merdara, svaka nova fabrika i sve ono što ćemo da uradimo do 2027. godine - rekao je predsednik

Vučić smatra da će u budućnosti Srbiju sačekati 4 problema: "Na ovome moramo da radimo"
Copyright Printscreen RTV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u specijalnoj emsiji na TV Pinku kaže da bismo u budućnosti mogli da se suočimo sa četiri problema.

- Expo i auto-put do Merdara, svaka nova fabrika i sve ono što ćemo da uradimo do 2027. godine - rekao je predsednik, ali i da u budućnosti vidi 4 problema - rekao je Vučić nadovezujući se na izlaganje Siniše Malog

- Ima 4 problema koje vidim u budućnosti. Jedan su veštačka inteligencija, softveri, IKT sektor, ono što je uvek bila Anina specijalnost. Drugo je hrana - moraćemo da se posvetimo hrani i da bolje upravljamo našim poljoprivrednim resursima u budućnosti i našim industrijskim kapacitetima prerade. Pod tri - zdravstvo i lekovi. I bolnice i klinički centri, ali i lekove da obezbedimo dovoljno i takozvane generičke sirovine za lekove u budućnosti, jer sam gotovo siguran da u uslovima velikih sukoba u svetu, a ja ih na žalost predviđan i plašim se ređajući činjenice da sam u pravu. I četvrto je jačanje naše vojske, da bismo bili odvraćajući faktor, da bismo uspeli i umeli da sačuvamo mir i odvratimo svakog ko bi zemlju da napadne - istakao je Vučić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike