Premijer Miloš Vučević: Ovi izbori su svojevrsni referendum između većih plata i povratka u ogromnu nezaposlenost!

30.05.2024

09:50

0

Naveo da nam je neophodno ujedinjenje i da je dobrodošao svako ko voli Srbiju, želi je samostalnu i slobodarsku i da nemamo luksuz da se delimo

Premijer Miloš Vučević: Ovi izbori su svojevrsni referendum između većih plata i povratka u ogromnu nezaposlenost!
Miloš Vučević - Copyright Instagram milosvucevic

Na izborima 2. juna građani će prema rečima predsednika Vlade Srbije i Srpske napredne stranke Miloša Vučevića reći da li žele da nastave putem koji je zacrtao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odnosno politiku koja donosi nova radna mesta, veće plate i penzije, nove bolnice, škole mostove ili da se vratimo u doba kada je nezaposlenost iznosila blizu 30 odsto i kada je prosečna plata bila manja od današnje minimalne zarade.

- Ne postoje 'mali izbori'. Ne postoje manje važni ili više važni izbori. Svaki su izbori bitni. I svaki izbori su svojevrsni referendum o pitanju da li želimo Srbiju koja će se razvijati u skladu s našim planom 'Skok u budućnost 2027' ili Srbiju koja neće poštovati sebe i svoje interese - rekao je on u intervjuu za današnju "Politiku".

Odgovarajući na pitanje zašto SNS, iako najjača partija u zemlji, na izbore izlazi u znatno širem frontu, naveo je da nam je neophodno ujedinjenje i da je dobrodošao svako ko voli Srbiju, želi je samostalnu i slobodarsku i da nemamo luksuz da se delimo.

Govoreći o tri grada za koje se očekuje da će biti posebni izborni izazovi, a to su Beograd, Novi Sad i Niš Vučević je rekao da je Beograd danas centar regiona a da je 'Beograd na vodi' privredni zamajac koji je dao zalet srpskoj privredi. Što se Novog Sada tiče naveo je da je u tri mandata bio na čelu ovog grada u kojem je za 12 godina povećan broj zaposlenih, dovedeno 29 stranih investitora, obezbeđen besplatan boravak u vrtićima za svu decu, dosta ulagano u zdravstvo i istakao da će Novosađani prepoznati učinjeno i 2. juna dati SNS-u zamajac da nastavi dalje. Kada je o Nišu reč, ukazao je da je on postao pravi centar juga na ponos čitave Srbije.

- S razvijenim avio-saobraćajem, povezan sa svim ključnim drumskim koridorima koji povezuju Evropu i Aziju, savremenim kliničkim centrom i novim investicijama - rekao je Vučević.

Osvrćući se na rezoluciju o Srebrenici ocenio je da je ona suštinski doživela pravi debakl onih koji su stali iza nje.

- Uprkos ogromnom političkom pritisku, ucenama i svemu što se dešavalo prethodnih dana kako bi rezolucija bila usvojena i kako bi se stigmatizovao srpski narod, Srbija i Republika Srpska su zajedno s dve trećine čovečanstva i velikom većinom država pokazale jasno i glasno šta je istina. Dejtonska Bosna i Hercegovina nije predložila tu rezoluciju kako nalaže procedura, niti je imala priliku da učestvuje u njenom koncipiranju i izglasavanju, to je nedopustivo - rekao je on.

Dodao je da će rezolucija pogoršati odnose i uzburkati strasti, probuditi neke duhove prošlosti i da je dala podlogu da i drugi narodi, pa i srpski, traže rezoluciju da se osudi genocid nad njima. 

Screenshot Instagram/Ilustracija
 

Govoreći o nedavnom upadu tzv. kosovske policije u prostorije Poštanske štedionice u četiri opštine na severu Kosova i Metohije (KiM), Vučević je rekao da se kosovski premijer Aljbin Kurti, očajan zbog toga što mu njegovi ktitori još nisu omogućili ulazak u Savet Evrope, odlučio na novi čin varvarstva koji direktno ugrožava opstanak srpskog naroda na KiM.

- Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li kosmetski Srbi pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno. Ovo nisu pitanja za ekstremistu Kurtija. Njegov stav znamo. Ovo su pitanja za međunarodnu zajednicu, koja predugo i preblago (ne) reaguje na Kurtijeva nepočinstva - rekao je Vučević.

Istakao je da Srbija na Kosmetu ima dva cilja, od kojih je prvi da se sačuvaju naš narod i svetinje tamo, kao i da se odbrane naši legitimni državni interesi a drugi cilj je da se očuva mir.

- Jedini način da Srbi na Kosmetu opstanu jeste da ne nasedaju na provokacije Kurtijevog režima i da ostanu u sadejstvu sa zvaničnim Beogradom - zaključio je on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike