Ipak bojkot: SSP kaže da nema izbora 2. juna!

28.05.2024

13:08

0

Iako su raspisani redovni lokalni izbori u Republici Srbiji, deo opozicionih partija, koje predvode SSP Dragana Đilasa i Marinike Tepić, kao i Novi DSS Miloša Jovanovića neće izaći na njih

Ipak bojkot: SSP kaže da nema izbora 2. juna!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Izbora za Stranku slobode i pravde (SSP) neće biti drugog juna, poručuju oni sa svojih društvenih mreža.

Borba za prevlast u opoziciji se nastavlja, jedni idu na izbore, a drugi bojkotuju, a gde, u kojim opštinama i gradovima, to ni sami verovatno ne znaju.

 

 

Iako su raspisani redovni lokalni izbori u Republici Srbiji, deo opozicionih partija, koje predvode SSP Dragana Đilasa i Marinike Tepić, kao i Novi DSS Miloša Jovanovića neće izaći na njih.

Na izborima u decembru, opozicija je osvojila više glasova od vladajuće većine, u šest centralnih gradskih opština u Beogradu, ali su sada odlučili da baš na tim opštinama ne izlaze. Ni to nije bilo dovoljno, već su preko svojih poslanika u Republičkom parlamentu izglasali promenu Zakona o biračkom spisku, a razgovori sa ODIHR-om su svakodnevni i predvode ih CRTA i druge NVO, bliske SSP, zajedno sa poslanicima narodne Skupštine Srbije. I sada, kada su bar po njima, uspeli da obezbede bolje uslove za izbore, oni ne izlaze.

Nesporno je da je veliki broj građana Beograda glasao upravo za opoziciju, ali to najveću opozicionu stranku SSP ne interesuje. Njima je važno da preko svojih medija vrše pritisak na vlast, a to šta građani misle i žele njima nije važno. Dolazak na vlast je prioritet, kako u opoziciji, tako i u državi, a da to pravo osvoje na izborima, e, to nije prioritet.

Iako demokratija podrazumeva razmenu mišljenja i stavova, sa argumentima, opoziciji to nije važno. Mišljenja i želje građana nisu važne, izlazak na redovne izbore, za koje su mogli da se spremaju tokom 4 godine, nisu važni, važno je samo izboriti lidersku poziciju u okviru opozicije, minirati sve što je postignuto u dijalogu vlasti i opozicije u Narodnoj Skupštini i pozvati svoje birače na bojkot.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike