Vučević sa komandantom Vazduhoplovnih snaga Egipta o unapređenju saradnje (FOTO)

28.05.2024

12:40

0

Premijer je poručio da je Srbija opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu

Vučević sa komandantom Vazduhoplovnih snaga Egipta o unapređenju saradnje (FOTO)
Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa komandantom Vazduhoplovnih snaga Arapske Republike Egipat maršalom Mahmudom Fuatom Abdegavatom o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti bezbednosti, odbrane i vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vlade ocenio je da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje odnosa u vojno-tehničkoj i vojnoobrazovnoj saradnji, o čemu svedoči i uzlazni trend odnosa Srbije i Egipta u ovim oblastima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

Podsetivši na nedavnu posetu predsednika Egipta Abdela Fataha al Sisija Srbiji, premijer Vučević je izrazio uverenje da će dve zemlje nastaviti unapređenje bilateralnih odnosa i intenziviranje političkog dijaloga. Predsednik Vlade je izrazio duboko razočaranje zbog odluke Egipta da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC
 

On je poručio da je Srbija opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, što predstavlja osnovni preduslov prosperiteta Zapadnog Balkana. Ponovio je strateško opredeljenje Srbije kao vojno neutralne države, koja predstavlja pouzdanog partnera svim relevantnim akterima u domenu međunarodnih odnosa, kao i bezbednosti i odbrane.

Komandant Vazduhoplovnih snaga Egipta čestitao je premijeru Vučeviću na novoj funkciji i izrazio uverenje da će tokom njegovog mandata saradnja dve zemlje dostići viši nivo odnosa i pozvao Srbiju da učestvuje na predstojećem Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme, koji se ove godine održava u Egiptu, navedeno je u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike