Uprkos brojnim pritiscima: Vučević zahvalio Kipru što nije glasao za rezoluciju o Srebrenici

27.05.2024

13:04

0

Autor: 24sedam

Premijer je zahvalio ambasadoru i na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije

Uprkos brojnim pritiscima: Vučević zahvalio Kipru što nije glasao za rezoluciju o Srebrenici
Copyright Tanjug/ Nemanja Jovanović

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Kipra u Srbiji Andreasom Fotiuom i tom prilikom zahvalio što Kipar nije glasao za rezoluciju o Srebrenici, uprkos brojnim pritiscima.

Tanjug/ Nemanja Jovanović
 

Premijer je zahvalio ambasadoru i na doslednom poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na principijelnom stavu Kipra prilikom razmatranja zahteva za pokretanje procedure za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Tanjug/ Nemanja Jovanović
 

Vučević je naveo da će bilateralni odnosi, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dva naroda, biti dodatno unapređeni uz obostrano zalaganje. On je naglasio da postoji interes za unapređenje i jačanje ekonomskih veza, imajući u vidu privredne potencijale obe zemlje.

Ambasador Fotiu je izneo uverenje da će odnosi dveju zemalja, koje povezuje čvrsto prijateljstvo i istorijski potvrđena bliskost, biti dodatno unapređeni, te posebno istakao značaj ekonomske saradnje, investicija i turizma.

Fotiu je čestitao Vučeviću na preuzimanju nove funkcije, istakavši da veruje da će tokom njegovog mandata odlična saradnja dve prijateljske zemlje biti dodatno unapređena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike